Apa de orez, tratament pentru păr. Ritualul încărcat de minerale și vitamine care întărește firul de păr și îi conferă strălucire

Monika Baciu |
Data publicării:
apa de orez - FOTO: Freepik
apa de orez - FOTO: Freepik

Apa de orez poate fi folosită ca tratament pentru păr. Este ritualul pe care femeile din Japonia îl folosesc pentru a avea un păr drept și strălucitor.

Apa de orez întărește firul de păr și îi dă strălucire. Utilizarea apei de orez pentru a întări și înfrumuseța părul nu este o noutate. Această practică datează înapoi până în perioada Heian din Japonia, când doamnele curții erau cunoscute pentru părul lor frumos și lung care atingea podeaua. Secretul lor consta în apa de orez.

Cu un interes crescut pentru acest tratament de păr, atât oamenii de știință, cât și iubitorii de frumusețe au încercat să afle dacă apa de orez poate cu adevărat să înfrumusețeze și să întărească părul. Studiile au descoperit că inozitolul, un ingredient găsit în apa de orez, poate penetra părul deteriorat și să-l repare din interior. De asemenea, protejează părul de deteriorarea ulterioară.

Apa de orez, mod de preparare

Unul dintre avantajele majore ale acestui produs de frumusețe este că este ușor de preparat. Tot ce aveți nevoie este orez și apă.

- 1 cană de orez

- 1 cană de apă, potrivit Healthline.

Cum să pregătiți:

- Clătiți și strecurați orezul pentru a elimina orice murdărie sau impurități pe care nu doriți să le aplicați pe păr.

- Amestecați orezul strecurat într-un castron de dimensiuni medii cu apa. Trebuie să amestecați până când apa devine destul de tulbure.

- Strecurați orezul, de data aceasta păstrând apa. Păstrați orezul pentru mai târziu sau gătiți-l!

- Puneți apa de orez într-un recipient de plastic și acoperiți-l. Lăsați apa de orez să stea la temperatura camerei timp de 12 până la 24 de ore.

- Acest lucru permite să fermenteze și să elibereze toate vitaminele și mineralele delicioase.

Sfat: Nu o lăsați să stea mai mult de 24 de ore. 

- Refrigerați apa de orez până când sunteți gata să o folosiți.

- Umpleți un recipient mic, cum ar fi o sticlă de șampon de călătorie sau un borcan mic, cu apa de orez pentru aplicare. Păstrați restul în frigider.

- Apa de orez ar trebui să se păstreze în frigider timp de până la o săptămână, astfel că aveți suficient timp pentru a beneficia de beneficiile minunate pentru păr.

Apa de orez: cum să o utilizați

Nu va trebui să vă schimbați programul de spălare pentru a vă potrivi cu clătirea cu apa de orez. Pur și simplu o utilizați după șamponare și balsamare, fie că o faceți o dată pe zi sau o dată pe săptămână.

Când aplicați apa de orez, încercați să vă concentrați cu adevărat pe scalp și să lucrați de la rădăcini către vârfuri. Lăsați-o să acționeze timp de două până la cinci minute, apoi clătiți. Probabil veți observa imediat cât de puternic și gros se simte părul vostru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel