Armata SUA concediază soldații care refuză vaccinarea împotriva COVID-19. Marina SUA a dat deja afară zeci de soldați

Dana Lascu |
Data publicării:
În Armata Americană vaccinul COVID-19 este obligatoriu. Foto: US Army / Facebook
În Armata Americană vaccinul COVID-19 este obligatoriu. Foto: US Army / Facebook

Soldații americani care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 vor fi imediat concediați, a anunțat miercuri Armata SUA, care a precizat că decizia este esențială pentru a menține intactă disponibilitatea de luptă. Marina SUA a început deja concedierea soldaților care refuză vaccinara, de săptămâna trecută.

Armata SUA a anunțat miercuri că începe să concedierea soldații care refuză să facă vaccinul COVID-19. Decizia înseamnă de fapt punerea în aplicare în toate ramurile US Army a Ordinului dat anul trecut, în august, de Pentagon, care a făcut vaccinarea obligatorie pentru toți membrii serviciului. Secretarul Apărării Lloyd Austin a spus în repetate rânduri că vaccinarea trupelor americane este esențială pentru menținerea pregătirii pentru luptă a acestora.

Ordinul Pentagonului se aplică soldaților angajați permanent, rezerviștilor activi și cadeților, cu excepția cazurilor în care există scutiri medicale aprobate sau în curs de aprobare, se arată într-un comunicat (link direct comunicat).

Christine Wormuth, secretarul armatei, a subliniat, într-o declarație de presă (link direct declarație), că soldații nevaccinați prezintă un „risc pentru US Army și pun în pericol pregătirea” trupelor.

„Pregătirea armatei depinde de soldații care sunt pregătiți să antreneze, să desfășoare, să lupte și să câștige războaiele națiunii noastre”, a spus Wormuth în comunicatul citat.

Directiva Armatei (link direct directivă) detaliază modul în care comandanții trebuie să procedeze și le cere acestora să proceseze aceste acțiuni de separare cât mai rapid posibil. 

„Soldații nevaccinați care au solicitat scutiri medicale sau din motive religioase sunt scutiți temporar de obligația de vaccinare împotriva COVID-19 în timp ce solicitările lor sunt în curs de examinare”, se mai arată în comunicat.

Militarii care vor fi concediați din cauza refuzului de a se vaccina contra COVID-19 nu vor fi eligibili pentru plata de lăsare involuntară la vatră și pot fi obligați să returneze plățile speciale sau stimulentele primite.

Marea majoritatea a soldaților activi au făcut cel puțin o doză de vaccin împotriva COVID-19, dar 79 de angajați ai diferitelor servicii ale armatei SUA au murit din cauza infectării cu coronavirus.

„Disponibilitatea armatei depinde de soldați care sunt pregătiți să se antreneze, să fie trimiși în misiuni, să lupte și să câștige războaiele națiunii noastre”, a declarat secretarul armatei, Christine Wormuth.

„Soldații nevaccinați reprezintă un risc pentru forțele armate și pun în pericol disponibilitatea”, a subliniat ea.

Alte ramuri ale armatei SUA, inclusiv Forțele Aeriene, au început deja să îi concedieze pe cei care nu și-au făcut vaccinul, care a fost prima dată autorizat pentru utilizare de urgență în decembrie 2020.

Săptămâna trecută, Marina SUA a anunțat că a concediat cel puțin 23 de marinari dn serviciul activ pentru că au refuzat vaccinul. Marina a lansat, de asemenea, noi ghiduri privind COVID-19, care solicită ca toți marinarii și echipajul aerian care sunt dislocați să fie vaccinați, dar relaxează unele practici de carantină pe nave, pe baza recomandărilor Centrelor americane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Marina SUA vrea ca toate unitățile sale operaționale - adică cele implicate în desfășurarea de acțiuni în larg - trebuie să fie 100% vaccinate, iar toți marinarii care au aprobate scutiri medicale sau administrative sunt mutați la serviciul de țărm.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel