Articulații care trosnesc sau scârțâie. Ce trebuie să știi

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Ce faci când îți trosnesc sau îți scârțâie articulațiile
Ce faci când îți trosnesc sau îți scârțâie articulațiile

Dacă ai articulații care trosnesc sau scârțâie, nu ești singurul! De fapt, majoritatea oamenilor experimentează acest fenomen - mai ales în degete și la genunchi. Dar este grav?

De obicei, dacă ai articulații care trosnesc sau scârțâie nu trebuie să iei vreun tratament. Cu toate acestea, în cazul în care trosnitul și scârțâitul din articulațiile dumneavoastră sunt însoțite de umflături și de durere, ar trebui să fie evaluate de către un medic ortoped.

Ce trebuie să știi

Nimeni nu știe exact ce cauzează sunetele comune de trosnit și scârțâit în articulații. Ar putea fi cauzate de întinderea și eliberarea ligamentelor, de comprimarea bulelor de azot din spațiile articulațiilor, de faptul că oasele se freacă unele de altele, arată specialiștii de la Johns Hopkins Medicine.

În general nu sunt semn sau simptom al vreunei boli, cu atât mai mult cu cât în unele cazuri mai mult simți trosnitul decât îl auzi.

Trosnirea și scârțâitul, de unele singure, nu necesită tratament. Este normal, iar aceste sunete comune pot crește și se pot îndesi odată cu înaintarea în vârstă.

Când mergi la doctor

Dar dacă auziți un sunet care apare în articulații și apoi aveți dureri și apar umflături, și dacă mișcările vă sunt limitate ori dacă articulația vi se blochează brusc după ce a trosnit, este posibil să aveți o leziune și să aveți nevoie de tratament. Așa că mergeți la doctor!

Nu trebuie să vă faceți griji, dacă aveți obiceiul de a vă trosni articulațiile (mai ales cele de la degete) asta nu va provoca probleme mai târziu în viață. Puteți menține articulațiile sănătoase, făcând exerciții fizice în mod regulat și evitând mișcări repetitive excesive și leziunile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel