Articulații care trosnesc, semn de artrită?

Dana Lascu / 18 Martie 2019 / 11:55
Mâinile și picioarele reci mereu pot fi simptom al slabei circulații ale sângelui.
Mâinile și picioarele reci mereu pot fi simptom al slabei circulații ale sângelui.

Când îți îndoi genunchii , gleznele sau degetele, auzi un trosnit. O fi acesta un semn timpuriu al artritei?

Vestea bună este că, de regulă, trosnirea de obicei nedureroasă a articulațiilor nu reprezintă o formă precoce de artrită și nici nu provoacă leziuni articulare, în ciuda faptului că mamele noastre ne-au tot avertizat despre trosnirea degetelor.

„Sunetul pare să provină de la tendoane sau mușchi care se deplasează peste articulație sau de la spargerea bulelor de azot care se găsesc în mod normal în spațiul articulațiilor", arată dr William Kormos, redactor-șef la Harvard Men's Health Watch. Explicația sa se bazează pe acest studiu

El spune că și mușchii și tendoanele puternice pot contribui, de aceea trosnirea apare adesea atunci când vă ridicați din pat sau de pe un scaun.

Trosnirea articulațiilor este probabil inofensivă, după cum arată un alt studiu. Cu toate acestea, au existat cazuri de dislocări sau leziuni la nivelul tendoanelor cauzate de trosnirea excesivă a articulațiilor.

Când apare durerea sau umflarea articulației, atunci e o problemă

Uneori, însă, zgomotul este legat de cartilajul uzat din articulații și de faptul că oasele care se freacă unul de celălalt, ceea ce poate provoca durere.

„Trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră dacă trosnirea articulară este asociată cu orice fel de durere, dacă limitează mișcarea sau dacă ați constatat umflarea articulațiilor", avertizează dr William Kormos.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy