Artrită reumatoidă: un nou medicament testat, rezultate revoluționare

Florina Pop |
Data publicării:
Medicamentele pentru poliartrita reumatoidă au efect limitat
Medicamentele pentru poliartrita reumatoidă au efect limitat

Cercetătorii au descoperit, într-un studiu clinic, că medicamentul upadacitinib ar oferi beneficii mai mari decât metotrexatul la pacienții cu artrită reumatoidă.

Într-un studiu, oamenii de știință au observat că tratamentul cu un medicament numit upadacitinib a oferit beneficii mai mari decât metotrexatul, cea mai frecventă terapie pentru artrita reumatoidă. Upadacitinib inhibă anumite proteine ​implicate în inflamație și este aprobat pentru tratarea pacienților cu artrită reumatoidă, dar numai după ce au încercat metotrexat.

”Acest studiu demonstrează în mod convingător eficacitatea upadacitinib (…) ca monoterapie în artrita reumatoidă precoce. Funcționează mai repede și mai bine decât metotrexatul singur. (…) Ultimul medicament poate fi combinat cu corticosteroizi pentru a obține un efect mai rapid, iar studiile viitoare vor folosi probabil această comparație”, a declarat autorul principal al cercetării, Ronald van Vollenhoven de la Centrele Medicale din Amsterdam, Olanda, potrivit unui comunicat.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel