Asistenți medicali, în stradă pentru scăderile salariale

Adisa Codruț |
Data publicării:
Angajații spitalului sunt nemulțumiți de diminuarea salarială
Angajații spitalului sunt nemulțumiți de diminuarea salarială

Asistenții medicali și personalul auxiliar de la Spitalul Municipal Sighetu Marmației din Maramureș au ieșit în stradă azi, nemulțumiți pentru diminuarea unor drepturi salariale.

Angajații Spitalului Municipal din Sighetu Marmației, Maramureș, protestează încă de dimineață față de măsura diminuării unor sporuri salariale. Zeci de asistenți medicali și personal auxiliar s-au dus în fața primăriei din Sigetu Marmației, revoltați din cazua diminuării veniturilor lor. „Vinerea trecută s-au dat fluturașii de salarii, dar apoi au fost retași, pentru că se mai taie din venituri. Iar soluția pe care au propus-o la nivelul conducerii unității a fost de a nu se mai plăti indemnizația de hrană, măsură care a stârnit reacția de nemulțumire a personalului ”, spune Mircea Ciocan liderul Sindicatului SANITAS Maramureș.

De la 300 de lei, la doar 35 de lei

Alocația de hrană se ridică în jurul valorii de 300 de lei, însă a fost diminuată până la 35 de lei, mai arată el. „Cu toate că unitatea plătește acești bani, sumele nu pot fi acordate din cauza unui procent pe care îl atribuie primăria. Iar primăria a stabilit un procent mult inferior lunilor precedente și atunci nu au mai reușit să achite integral drepturile salariale, iar asta a generat nemulțumirea oamenilor”, a mai arătat liderul sindical.

Pe de altă parte, primarul Horia Scubli spune că la mijloc e o neînțelegere, arătând că, de fapt, sporurile salariale nu mai pot depăși 30% din salariu, iar asta a dus la diminuarea unor sporuri, respectiv a indemnizației pentru hrană. Instituția Prefectului Maramureș a clarificat lucrurile: „Aproximativ 200 de persoane au protestat la Spitalul Municipal, respectiv 50 de persoane (asistenți medicali și personal auxiliar) s-au deplasat și protestat în fața Primărie Sighetu Marmației pentru neacordarea unor drepturi salariale. Protestul a fost neautorizat, iar colegii de la jandarmerie și poliție au asigurat măsurile de ordine publică și deplasarea protestatarilor pe traseul de la spital spre primărie. O delegație a fost primită la discuții de către domnul Horia Scubli, primarul Municipiului Sighetu Marmației. Solicitările referitoare la drepturile salariale vor fi rezolvate până luni, 18 februarie a.c., când protestatarii se vor întâlni în cadrul unității medicale cu managerul spitalului”, arată purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Mramureș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel