Astm, oamenii care suferă mai des și mai sever de această boală

Florina Pop / 29 sep 2019 / 08:14
Sunt numeroși alergeni care pot provoca o criză de astm
Sunt numeroși alergeni care pot provoca o criză de astm

Unii oameni de pe un continent al globului suferă mai sever și mai des de astm, susțin cercetătorii.

Astm, oamenii. Cercetătorii susțin că afro-americanii suferă astm mai des și mai sever decât pacienții caucazieni. Oamenii de știință de la National Jewish Health și colegii lor de la Institutul Național pentru Inimă, Plămâni și Sânge au observat că copiii afro-americani răspund diferit față de adulții afro-americani și adulții caucazieni la terapii pentru astmul inadecvat controlat.

„Astmul este o boală extrem de variabilă. Trebuie să studiem mai îndeaproape subgrupurile de pacienți cu astm, în special cei încărcați în mod disproporționat de boli, cum ar fi afro-americanii", a spus Michael Wechsler, MD, profesor de Medicină la National Jewish Health și primul autor al studiului, potrivit sciencedaily.

Cercetătorii au evaluat 280 de copii, între 5 și 11 ani, si 294 de adolescenti/adulți cu origini afro-americane a căror astm a fost controlat inadecvat cu doze mici de corticosteroizi inhalați. Ghidul de tratament necesită adăugarea unui beta-agonist cu acțiune lungă ca terapie intensivă preferată. Autorii studiului au aplicat mai multe strategii de medicație: adăugarea beta-agoniștilor cu acțiune lungă, creșterea de steroizi inhalatori singuri și ambele creșterea steroizilor inhalatori și adăugarea beta-agoniștilor cu acțiune lungă.

Astm, oamenii. Concluzii

Cercetătorii au evaluat răspunsurile ținând cont de mai mulți factori precum zilele de control al astmului și funcția pulmonară. Mai mulți adulți americani afro-americani au răspuns mai bine la adăugarea beta-agoniștilor cu acțiune lungă (49%) comparativ cu creșterea de steroizi inhalatori singuri (28%).

Persoanele caucaziene au arătat un răspuns similar în studiile anterioare. Cu toate acestea, chiar și un număr de copii afro-americani au răspuns mai bine la creșterea dozei de corticosteroizi inhalatori de-a lungul (46%) și la adăugarea de agoniști beta cu acțiune lungă (46%).

"Aceste rezultate indică faptul că ghidurile de tratament pentru astm nu se aplică în mod necesar copiilor afro-americani și că medicii ar trebui să ia în considerare alternative. Trebuie să facem o treabă mai bună pentru a înțelege modul în care diferite subgrupuri răspund la tratamentul astmului", susține autorul principal al studiului.
În studiul lor, cercetătorii au analizat mai mulți factori biologici și genetici pentru a determina dacă ar putea prezice un răspuns la tratament: niciun biomarker sau procent din ascendența afro-americană a fost asociat cu răspunsul la tratament.

Studiul a fost publicat în New England Journal of Medicine. Acesta poate fi consultat AICI. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy