AstraZeneca și Oxford actualizează vaccinul pentru noile mutații

Angela Sabău |
Data publicării:
Vaccinul produs de AstraZeneca și Oxford, rezultate bune. Foto: AstraZeneca
Vaccinul produs de AstraZeneca și Oxford, rezultate bune. Foto: AstraZeneca

Universitatea Oxford și AstraZeneca intenționează să producă un nou vaccin COVID-19, ce va fi pregătit până în toamnă, pentru a aborda noi variante ale coronavirusului, au anunțat astăzi oficialii.

Dovezi din ce în ce mai mari sugerează că o mutație găsită pentru prima dată în varianta sud-africană a virusului și care acum apare în mai multe zone, poate reduce nivelul la care funcționează vaccinurile actuale, deoarece schimbă forma proteinei țintă pe care o vizează serul, potrivit Dailymail.
Și pentru a depăși acest lucru, producătorii spun că lucrează deja la actualizarea vaccinului, deoarece trebuie să fie extrem de specifici pentru a oferi cea mai bună formă de protecție.
Echipa Oxford / AstraZeneca, producători ai unuia dintre cele mai avansate vaccinuri din lume, susțin că vor avea versiunea adaptată gata și fabricată înainte de sfârșitul anului 2021.
Profesorul Andrew Pollard de la Oxford, care conduce studiile asupra serului, a declarat că ar fi un „proces scurt” în comparație cu realizarea vaccinului original de la zero.
Varianta actualizată ar putea fi utilizată, fie ca rapel pentru persoanele care au avut deja un vaccin diferit, fie ar putea fi utilizată singură pentru cei care sunt încă nevaccinați.
Vicepreședintele executiv al AstraZeneca, Sir Mene Pangalos, a declarat astăzi: „Ne propunem să avem ceva pregătit până în toamna acestui an”.
Anunțul vine după ce echipa a obținut un impuls uriaș în dezvoltarea serului, dintr-un studiu publicat aseară, care a sugerat că poate reduce transmisia cu până la două treimi, iar o singură doză poate preveni 76% din bolile severe timp de trei luni, cu această creștere până la 82% după a doua doză.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel