Atrofia vaginală, semne și simptome. Boala care afectează jumătate dintre femei

Corpul femeilor trece prin multe schimbări de-a lungul vieții, mai ales în timpul menopauzei, când vaginul poate avea modificări din cauza dezechilibrelor hormonale

Menopauza determină scăderea nivelului hormonului estrogen al corpului și acest lucru poate afecta vaginul și tractul urinar, potrivit Colegiului American de Obstetricieni și Ginecologi (ACOG). În timp, mucoasa vaginală poate deveni mai subțire, mai uscată și mai puțin elastică.

 

Această afecțiune, numită atrofie vaginală, afectează 45% dintre femei, potrivit unui studiu publicat în Journal of Menopausal Medicine. Din cauza fluxului sanguin vaginal redus, atrofia vaginală poate interfera cu capacitatea de simți stimuli. Mai mult, aceasta afecțiune poate interfera și cu obiceiurile cotiniede, de exemplu, femeile cu atrofie vaginală pot simți un discomfort în timpul plimbărilor. 

Simptome

 

Arsură și mâncărime vaginală
Uscăciune
Sângerări 
Infecții vaginale și urinare mai frecvente
Urinare frecventă

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel