Avertisment, dr Virgil Musta: Vom ajunge în situația Italiei. În unele zone, Terapia Intensivă e deja depășită

Adisa Codruț |
Data publicării:
 Dr. Virgil Musta
Dr. Virgil Musta

Dr Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara spune că dacă nu controlăm numărul noi de cazuri de infecție cu coronavirus și acesta continuă să crească riscăm să ajungem în situația dezastruoasă de la începutul pandemiei din Italia.

România riscă să ajungă în situația Italiei pentru că sistemul medical va fi copleșit în curând de cazurile grave de infecție cu coronavirus a avertizat medicul timișorean Virgil Musta.

„Trendul este ascendent de mai bine de două săptămâni. Acest lucru ne îngrjorează pentru că în această situație foarte curând sistemul medical va fi copleșit de numărul de cazuri și, dacă pentru pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare există varianta de a-i izola la domiciliu sau în centre de izolare, pentru cei grav și critici, Terapia Intensivă nu poate fi făcută decât în secții specializate de Terapie intensivă. Sunt zone în care capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă este deja plină sau depășită. (...) Dacă nu înțelegem, va fi foarte grav, pentru că ceea ce se întâmplă acum vom vedea peste 2 săptămâni. S-ar putea ca în două săptămâni numărul de cazuri să explodeze și mai mult și atunci nu mai avem ce face. Vom ajunge în situația Italiei sau Franței și, ați văzut, acolo au fost drame ale întregii societăți”, a arătat dr Virgil Musta, la Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel