Avertisment dur al medicilor: România ar trebui să se pregătească pentru valul patru al pandemiei

DCMedical Team |
Data publicării:
Coronavirus. Foto: Pixabay
Coronavirus. Foto: Pixabay

Medicii lansează un avertisment dur și spun că România ar trebui să se pregătească de valul patru al pandemiei. 

Specialiştii spun că este posibilă o nouă explozie a numărului de cazuri, odată cu relaxarea măsurilor din pandemie. Totodată, această scădere a cazurilor de până acum ar putea amâna testarea în farmacii, care ar urma să înceapă săptămâna viitoare.  

Mai mult, vor fi foarte puţine farmacii la început care se vor implica în această testare, pentru că numărul cazurilor de COVID a scăzut semnificativ.

Motivele care pot declanşa valul patru al pandemiei

Medicii chiar atrag atenţia că ar fi bine să ne pregătim pentru al patrulea val al pandemiei COVID, având în vedere că avem parte de relaxări, dar şi ţînând cont de faptul că românii încep să călătorească mai mult.

Nu se ştie dacă cel de-al patrulea val va avea aceeaşi intensitatea ca cel de-al treilea val, dar ştim că spitalele de la noi au fost copleşite de numărul foarte mare de bolnavi, notează Antena 3.

În prezent, peste 4,3 milioane de români sunt vaccinaţi şi peste un milion au trecut deja prin boală, însă se crede că numărul celor care au tercut prin boală ar put ea fi mult mai mare, deoarece mulți nu au avut simptome deloc.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel