Bărbatul cu coronavirus locuia cu alte 7 persoane. Ce se întâmplă cu acestea

Florina Pop |
Data publicării:
Covid-19
Covid-19

Bărbatul confirmat cu COVID-19 locuiește cu alte 7 persoane într-o zonă rurală din județul Gorj.

Coronavirus, Arafat. Șeful DSU Raed Arafat a declarat miercuri seara, într-o conferință de presă, transmisă pe Facebook-ul MAI, că bărbatul confirmat pozitiv cu coronavirus locuiește într-o casă dintr-o zonă rurală a Gorjului cu alte 7 persoane. Bărbatul a intrat în contact cu italianul în vârstă de 71 de ani, venit la rude în România.

”În casa respectivă mai sunt 7 persoane care locuiesc cu persoana respectivă. Toate, la acest moment, conform informațiilor pe care le avem, au testat negativ, însă având în vedere că persoana care a fost testată pozitiv a stat acolo și e un contact direct, toate cele 7 persoane vor rămâne la domiciliu, în izolare, sub pază, li se vor asigura toate nevoile, dar nu vor putea să plece din casă și vor rămâne toți acasă cel puțin cele 14 zile de carantină, după care vor fi testați pentru a stabili dacă este vreunul pozitiv. În cazul în care la unul din cei 7 apar simptome înaintea celor 14 zile, atunci persoana respective se testează. Dacă este pozitivă atunci este transportată la spital", a precizat Raed Arafat.

Acesta a mai precizat că un număr important de persoane din localitatea unde locuiește bărbatul diagnosticat pozitiv cu COVID-19 au fost testate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel