Bebeluș de numai două luni și jumătate, mort din cauza COVID-19: fetița avea o malformație congenitală

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Deces
Deces

Un bebeluș de numai două luni și jumătate, din Botoșani, a murit de COVID-19. Fetița avea o malformație congenitală.

O fetiță de numai două luni și jumătate din Botoșani a murit în urma infecției COVID-19. Fetița s-a născut cu o malformație la inimă și duminică a ajuns în stare gravă la spital, notează Antena 3. Micuța avea probleme de respirație, iar medicii au intubat-o. De asemenea, testul PCR a ieșit pozitiv. 

Starea copilei a continuat să se înrăutățească din cauza afecțiunii cardiace și din cauza unei pneumonii. 

Ieri-seară, în ciuda eforturilor depuse de medici, bebelușul a murit. 

Doctorii avertizează că numărul copiilor care ajung la spital infectați cu COVID-19 este în creștere, fiind mult mai mare decât la începutul valului patru al pandemiei. 

Marți, 25 ianuarie, au fost înregistrate 19.685 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 7.603 mai mult decât în ziua anterioară. 1.740 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 era, marți, de 7.094, cu 724 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI erau internate 650 de persoane, cu 21 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 650 de pacienți internați la ATI, 560 sunt nevaccinați.

De asemenea, din totalul pacienților internați, 643 erau minori, 636 fiind internați în secții, cu 23 mai mult decât în ziua anterioară și 7 la ATI, cu similar cu ziua anterioară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel