Bicarbonatul de sodiu, ce face, de fapt, pentru sănătate

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Bicarbonat de sodiu
Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este utilizat în diferite situații în bucătărie, de la prepararea unor prăjituri până la curățenie. Însă acesta este util și pentru sănătate, după cum explică un medic.

Bicarbonatul de sodiu este util pentru sănătata noastră, iar un medic explică în ce mod acționează.
”Bicarbonatul de sodiu alcalinizeaza aciditatea gastrica. Daca, de exemplu, am mancat ceva ce nu ne-a priit si avem arsuri, ne doare stomacul sau avem un reflux gastro-esofagian, adica ne vine inapoi mancarea pe gat, e un leac pe care il cunoaste toata lumea. O lingurita de bicarbonat de sodiu rezolva aceasta problema. Neutralizeaza aciditatea in exces de la nivel gastric.
Bicarbonatul de sodiu previne aparitia si reaparitia recaderilor de infectie urinara. O lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un ceai dizolvat si baut, o data sau de doua ori pe zi previne aparitia acestor recaderi infectioase, de la nivelul aparatului urinar.
Bicarbonatul de sodiu albeste pielea.
Inchide porii.
Tratateaza tot ce inseamna cosuri, acnee, formatiuni tumorale, de la nivelul pielii. Pentru ca alcalinizeaza mediul si prin alcalinizare, flora bacteriana nu se poate dezvolta. De aceea bicarbonatul de sodiu este util pentru igiena pielii, a tenului, mai ales daca avem un ten cu tendinte de ingrasare.
Bicarbonatul de sodiu ne ajuta sa ne tratam micozele de la nivelul unghiilor. Este greu de tratat pana la capat micoza unei unghii. Toaletarea unghiei in fiecare zi cu bicarbonatul de sodiu va duce la o vindecare in timp, dar sigura, a acestor probleme.
In urma unei activitati musculare sportive intense, o lingurita de bicarbonat de sodiu dizolvat intr-un pahar cu apa va temporiza si va reduce febra musculara. Pentru ca neutralizeaza acidoza care apare in musculatura care a fost lucrata”, spune Adina Alberts, citat de Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel