Boala care te poate imobliza pe nesimțite. Medic: „Toți suntem expuși riscului”

Angela Sabău |
Data publicării:
Handicap
Handicap

Medicii dezvăluie cum să prevenim boala care ne poate imobiliza și spun că „toți suntem expuși riscului”.

Toată lumea poate experimenta dureri articulare din când în când, dar când acestea devin constante, ar putea fi vorba despre artrită. Pe măsură ce îmbătrânim, se poate produce artrita sau inflamația articulațiilor și, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), „În Statele Unite, 24% dintre adulții, sau 58,5 milioane de oameni, au artrită. Este o cauză principală a handicapului și incapacitatea de muncă, cu costuri anuale pentru îngrijirea medicală și pierderi de 303,5 miliarde de dolari.” Dr. Jacob Hascalovici, medic-șef și specialist în durere de la Clearing, a explicat pentru ETNT Health, „Deși în prezent nu există un remediu pentru artrită, există mai multe opțiuni de tratament ca niciodată. Scopul majorității tratamentelor pentru artrită este de a vă menține și restabili mobilitatea articulațiilor, menținând în același timp nivelul scăzut al durerii.” Acestea fiind spuse, există lucruri pe care le putem face pentru a ajuta la inversarea artritei, spune dr. Hascalovici.

Citește pe DC Medical: Grăsimea, bună sau rea, are rol în sănătatea inimii: Ce face diferența

Iată sfaturile medicului pentru remedii ale afecțiunii

1 Exerciții și kinetoterapie

Dr. Hascalovici afirmă: „Terapia fizică și exercițiile fizice ușoare pot face parte din planul de tratament al artritei. S-a demonstrat că, în special, yoga oferă ameliorarea durerilor de artrită și restabilește mobilitatea în studiile clinice. O rutină de întindere prescrisă de un profesionist poate reduce presiunea asupra articulațiilor, ajutându-ți corpul să se relaxeze.”

2 Dieta antiinflamatoare

„Dietă antiinflamatoare sau suplimente nutritive: inflamația asociată cu artrita poate fi uneori controlată prin consumul de alimente integrale, pe bază de plante, cu o mulțime de nutrienți naturali și fibre. Afinele, zmeura, sucul de rodie și căpșuni pot juca toate un rol în ameliorarea simptomelor artritei, datorită proprietăților lor antioxidante”, spune dr. Hascalovici. „Recomand uneori pacienților mei să facă modificări dietetice sau să încerce suplimente ca parte a unei abordări de tratament pe mai multe direcții pentru gestionarea durerii.”

3 Medicamente OTC (fără prescripție medicală)

Potrivit dr. Hascalovici, „Medicii folosesc AINS precum acetaminofenul și naproxenul pentru a trata multe lucruri care provoacă durere sau inflamație, inclusiv artrita. Toate reduc durerea și inflamația, dar fiecare persoană va experimenta ameliorarea durerii și potențialele efecte secundare în mod diferit”.

4 Creme topice pentru calmarea durerii

Dr. Hascalovici spune: „Cremele topice pentru ameliorarea durerii pe care le masațo pe piele pot include ingrediente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Ibuprofenul, indometacina și diclofenacul de sodiu sunt toate ingrediente care pot reduce inflamația pentru a ajuta la reducerea nivelului de durere. Un bonus, aplicarea locală a unui analgezic AINS înseamnă că există un risc mai scăzut de apariție a unor reacții adverse care vin odată cu administrarea unei pastile pentru ameliorarea durerii, cum ar fi stomacul deranjat. Cu toate acestea, multe medicamente topice care conțin ingrediente AINS necesită o rețetă.”

Cine este expus riscului de artrită

Dr. Hascalovici explică: „Din păcate, suntem cu toții expuși riscului de artrită pe măsură ce înaintăm în vârstă și unul din patru americani dezvoltă o formă de artrită, conform CDC. Oamenii care fumează, au locuri de muncă care implică multă aplecare și cei care poartă greutăți, care sunt supraponderali sau obezi sau care suferă de infecții articulare au un risc mai mare de a dezvolta artrită în cele din urmă.Genele și vârsta joacă, de asemenea, un rol, iar femeile au un risc mai mare de artrită decât bărbații.

Cum se dezvoltă artrita

„Artrita are o componentă genetică, așa că unii dintre noi suntem predispuși să o dezvoltăm”, precizează dr. Hascalovici. „Uzura constantă a articulațiilor, așa cum se întâmplă mai mult atunci când oamenii sunt supraponderali sau lucrează în locuri de muncă dure pentru articulații, poate crește riscul de a face artrită. Se poate dezvolta și în urma infecțiilor articulare”.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel