Boala inflamatorie intestinală, riscuri în timpul sarcinii

Sarcină
Sarcină

Femeile însărcinate care suferă de boala inflamatorie a intestinului (IBD) sunt mai predispuse la naștere prin cezariană și se confruntă cu anumite riscuri în timpul sarcinii, potrivit unei analize a studiilor publicate.


Analiza, care este publicată în Alimentația Farmacologie și Terapeutică, a constatat că o treime din toate sarcinile la femeile cu IBD au fost livrate prin cezariană, reflectând aproape o creștere de două ori în comparație cu femeile fără IBD, notează Eurekalert. 

Analiza a demonstrat, de asemenea, riscuri crescute de diabet gestațional și ruptură prematură a prelaborului membranelor la femeile cu IBD. Tulburările legate de placentă, cum ar fi pre-eclampsia, abruptul placentar și placenta previa, nu par să crească la femeile cu IBD.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel