Boala venerică cu care se prezentau cei mai mulți pacienți marțea: explicațiile dr. Olga Simionescu

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Gonoreea se tratează cu antibiotice  FOTO: pexels.com
Gonoreea se tratează cu antibiotice FOTO: pexels.com

Dr. Olga Simionescu a explicat la Academia de Sănătate cum, pe vremea când făcea de gardă la Spitalul Colentina, în zilele de marți veneau mai mulți pacienți cu o boală venerică. Ea a relatat care era explicația acestui fenomen care, astăzi, nu mai are aceeași amploare, din fericire.

Dr. Olga Simionescu, prezentă la Academia de Sănătate, a explicat ce este gonoreea, sau blenoragia. Dincolo de faptul că este o boală cu transmitere sexuală, cel puțin în trecut, era boala cu care veneau pacienții cel mai frecvent în zilele de marți. Iată explicația medicului:

„Gonoreea este o infecție bacteriană, produsă de către Neisseria gonorrhoeae, vorbim despre coci grupați în diplo ca boabele de cafea, ușor de recunoscut la microscop, la o analiză ușoară. 

Din fericire este foarte zgomotoasă la bărbat, uretrita acută are o incubație scurtă de 1-3 zile și, practic, este boala care venea (în trecut, când noi făceam gărzi în Colentina) marțea; pentru că venea după weekend”, a explicat nitriționistul la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu.

Gnoreea se manifestă mai agresiv la bărbați decât la femei. „Este caracterizată prin existența unei scurgeri de culoare verzuie. La femeie trece aproape asimptomatică și se tratează foarte simplu cu antibiotice. Este o boală foarte ușor de tratat”, a mai arătat medicul.

Cu toate că se tratează ușor, dacă nu este depistată și tratată, în timp, aceasta poate, totuși, să ducă la complicații.

„Sigur că există complicații din nefericire - dacă boala nu e recunoscută - locale, de vecinătate și la distanță, incluzând inclusiv perihepatita, sindromul Fitz-Hugh–Curtis, sau balanitele circinate sau artrita reactivă – Reiter - la vârste adulte. Toate aceste lucruri își pot găsi o explicație cândva.

Tratamentul este simplu, cu antibiotice câteva zile: azitromicină, cu rezultat de eradicare foarte bun. Dar, dacă el vine la pachet și cu Clamydia, aceasta trebuie tratată și de obicei se pune și un tratament adiacent pentru Chlamydia”, a mai explicat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel