Boboteaza şi Sfântul Ion, sărbători de mare importanţă pentru creştini. Dan Ciachir explică ce înseamnă botezul creştin, de ce e unic şi cât de important a fost Sfântul Ioan Botezătorul

Adisa Codruț / 04 ian 2021 / 15:27

Istoricul Dan Ciachir a povestit, în exclusivitate pentru DC NEWS, despre însemnătatea Bobotezei în lumea creştină, dar şi despre importanţa Sfântului Ioan Botezătorul. 

"Sunt trei sărbători legate între ele. Înainte prăznuirea Bobotezei, care este o zi de post, Boboteaza şi Sfântul Ion, 5, 6 şi 7 ianuarie. Boboteaza este una dintre marile sărbători ale creştinătăţii. Ea are mai multe semnificaţii. În primul rând, atunci când este botezat în apele Iordanului de către marele Prooroc Ioan, Hristos avea 30 de ani. Până atunci, trăise într-un anonimat smerit. Abia atunci se descoperă lumii. De ce trăise până la 30 de ani în această smerită viaţă tăinuită, plină de muncă? La iudei, până la vârsta asta era considerată o insolenţă încercarea de a te manifesta în public. Atunci începe manifestarea sa publică şi, puţin după aceea, săvârşeşte şi prima sa minune, când la Cana Galileii, la o nuntă, preface apa în vin. Minunile sale sunt legate de un motiv de sărbătoare, nunta fiind un prilej de bucurie. 

Exista un botez al pocăinţei pe care îl făcea acest mare ascet Ioan Botezătorul. Acesta nu era botezul...

Citește continuarea pe DC NEWS

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy