Adevărul despre ceai. Ce nu ți-a spus nimeni despre pericolul ascuns din plicuri
Adevărul despre ceai. Există un pericol despre care sigur nu știai. Cum îl poți evita.
În realitate, doar unul din 10 adulți are alergie la alimente, dar aproape 1 din 5 cred că au așa ceva, arată un nou studiu. Și asta pentru că se face confuzie între alergie și intoleranță și alte a...
Peste 10% dintre adulții din Statele Unite – adică peste 26 de milioane de persoane - se estimează că au alergii alimentare, potrivit unui studiu publicat in JAMA Network Open, care a fost condus de dr. Ruchi Gupta, de la Spitalul Ann & Robert H. Lurie din Chicago și Universitatea Northwestern. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că 19% din adulți cred că sunt alergici la anumite alimente, cu toate că simptomele lor sunt inconsistente cu o adevărată alergie alimentară, care poate declanșa o reacție care pune viața în pericol. Rezultatele sunt bazate pe un sondaj reprezentativ la nivel național de peste 40.000 de adulți.
„În timp ce am descoperit că unul din 10 adulți are alergie la alimente, aproape două ori mai mulți cred ca sunt alergici, în timp ce simptomele lor pot sugera intoleranță alimentară sau alte condiții medicale legate de alimente", spune autorul principal dr. Ruchi Gupta, care este, de asemenea, un profesor de Pediatrie la Școala de Medicină Feinberg de la Universitatea Northwestern.
„Este important să vezi un medic pentru testarea și diagnosticarea adecvată înainte de eliminarea completă a alimentelor bănuite din dietă. Dacă se confirmă alergia alimentară, e critic să înțelegi cu manageriezi situația, inclusiv cum recunoști simptomele de anafilaxie și modul și momentul în care vei utiliza epinefrina".
Cercetătorii au descoperit că doar jumătate din adulții cu alergie convingătoare alimentară au avut un diagnostic confirmat de medic, și mai puțin de 25% au rețetă pentru epinefrină.
Oamenii de știință au constatat, de asemenea, că aproape jumătate din adulții alergici la alimente au dezvoltat cel puțin o alergie alimentară ca adult.
„Am fost surprinși să descoperim că alergiile alimentare la adulți au fost atât de comune", spune dr. Gupta. „Este nevoie de mai multe cercetări pentru a înțelege de ce se întâmplă acest lucru și cum putem preveni acest lucru".
Datele studiului indică faptul că cei mai răspândiți alergeni alimentari în rândul adulților din SUA sunt fructele de mare (care afectează 7,2 milioane de adulți), laptele (4,7 milioane), arahidele (4,5 milioane), nucile (3 milioane), peștele (2 milioane), grâu (2 milioane), soia (1,5 milioane) și susan (0,5 milioane).
„Datele noastre arată că crustaceele sunt alergenul alimentar de top la adulți, că alergia la fructe de mare de obicei începe la vârsta adultă, și că această alergie este remarcabil de comună de-a lungul vieții", spune dr. Gupta. „Avem nevoie de mai multe studii pentru a clarifica de ce alergia la crustacee pare a fi atât de comună și persistentă în rândul adulților din SUA", conchide el într-un material dat publicității astăzi de Spitalul Ann & Robert H. Lurie din Chicago.
Adevărul despre ceai. Există un pericol despre care sigur nu știai. Cum îl poți evita.
Alergiile pot varia de la simptome ușoare la reacții severe, incluzând dificultăți de respirație și anafilaxie.
Intoleranța alimentară este o problemă frecventă care afectează mulți oameni în întreaga lume.
Alergiile de primăvară sunt coșmarul multor persoane care suferă de alergii la polen.
Ce poți să pățești dacă nu te speli câteva zile. Detaliul scârbos care te va pune pe gânduri.
Sezonul alergiilor la ambrozie a început, aducând un risc crescut de reacții alergice severe.
Alergia la ambrozie - simptome și cum să gestionezi răspândirea acesteia.
Există numeroase soluții simple și eficiente care pot grăbi procesul de recuperare și ameliora disconfortul provocat de răceala comună.
În vremurile actuale există mai multe alergii decât în urmă cu o generație, însă părinții nu trebuie să intre în panică.
Alergia la alcool poate avea reacții severe. Află ce trebuie să faci dacă ai o alergie la alcool.
Descoperă legătura complexă dintre factorii de mediu, precum detergenții și microplasticele, și creșterea riscului de alergii alimentare.
Artista Adda se luptă cu o boală rară, cu care a fost diagnosticată în urmă cu un an: intoleranța la histamină.
Alergia bizară pe care o poți face din cauza unor obiecte banale precum papuci, haine sau chiar mâncarea.
Manichiura cu gel poate provoca alergii severe. O femeie a fost la un pas de a-și pierde degetele din cauza manichiurii.
Umiditatea aerului și rolul pe care îl are în cazul răcelilor. Cum se poate îmbunătăți calitatea aerului cu ajutorul uleiurilor esențiale
Ce se întâmplă când animalul de companie se află în preajma ta. Experții dezvăluie detaliul scârbos la care te expui.
Balonarea frecventă poate fi semnul acestei afecțiuni extrem de răspândite care nu are tratament, ci poate fi doar ameliorată.
Răzvan Dragomir, medic chirurg ortoped la Spitalul Clinic SANADOR, ne-a vorbit despre ruptura de menisc.
La ce trebuie să fim atenți în cazul în care ne-au înțepat țânțarii. ”Pot deveni mortale”, susține dr. Tudor Ciuhodaru.