Alergiile de primăvară. Patru POMI care le declanșează
Alergiile de primăvară sunt coșmarul multor persoane care suferă de alergii la polen.
Persoanele cu alergii pot găsi alinare în extracte naturale de plante și alimente care acționează ca antihistaminicele.
Antihistaminicele sunt substanțe care blochează activitatea histaminelor din organism. Histamina este o proteină care declanșează simptome de alergie, cum ar fi strănutul, mâncărimea ochilor și iritațiile gâtului.
Vitamina C stimulează sistemul imunitar. De asemenea, acționează ca un antihistaminic natural.
Conform unui studiu din 2018 privind vitamina C în tratamentul alergiilor, stresul oxidativ joacă un rol cheie în bolile alergice. Deoarece vitamina C este un puternic antioxidant și antiinflamator, aceasta poate acționa ca un tratament pentru alergii.
Cercetătorii au observat că doze mari de vitamina C intravenoasă au redus simptomele de alergie. Ei au raportat, de asemenea, că o deficiență de vitamina C ar putea duce la boli legate de alergie.
Vitamina este prezentă în multe fructe și legume, inclusiv:
ardei gras
brocoli
pepene
conopidă
citrice
kiwi
căpșune
roșii și suc de roșii
dovlecei
Brusturele este un extract vegetal dintr-un arbust care crește în Asia, Europa și în unele părți din America de Nord.
Conform Centrului Național de Sănătate Complementară și Integrativă (NCCIH), brusturele poate avea efecte antihistaminice.
O revizuire din 2007 a 16 studii randomizate controlate, care testează 10 produse pe bază de plante, sugerează că brusturele ar putea fi un tratament pe bază de plante eficient pentru febra fânului.
Această recenzie a sugerat că brusturele a fost mai bun decât un placebo, sau la fel de eficient ca medicamentele antihistaminice, pentru ameliorarea simptomelor alergice.
Cu toate acestea, autorii revizuirii subliniază că unele studii mari au primit finanțare de la producătorii din industrie, astfel că este necesară o cercetare independentă suplimentară.
Majoritatea oamenilor tolerează bine brusturele, conform NCCIH, dar poate provoca reacții adverse, cum ar fi:
Dificultăți de respirație
diaree
somnolenţă
oboseală
durere de cap
mancarimi la ochi
Extractele brute de brusture conțin anumiți compuși numiți alcaloizi care pot provoca leziuni hepatice și cancer. Sunt disponibile extracte de unt care nu conțin aceste substanțe. Cu toate acestea, niciun studiu nu a analizat efectele pe termen lung ale utilizării acestor produse.
Extractul vegetal poate provoca, de asemenea, reacții alergice la persoanele cu sensibilitate la râpă, crizanteme, gălbenele și margarete.
Sucul de ananas conține enzima anti-inflamatoare, numită bromelina.
Bromelina este o enzimă care se găsește în miezul și sucul ananasului.
Bromelaina este un remediu natural popular pentru umflarea sau inflamația, în special a sinusurilor și în urma leziunilor sau a intervenției chirurgicale.
Cercetările efectuate pe șoareci sugerează că bromelina poate reduce sensibilizarea alergică și boala alergică a căilor respiratorii datorită proprietăților sale antiinflamatorii și anti-alergice.
Probioticele sunt microorganisme care ar putea oferi beneficii pentru sănătate, ajutând organismul să mențină un echilibru sănătos al bacteriilor intestinale.
Probioticele pot stimula sistemul imunitar al unei persoane, ceea ce poate ajuta organismul să lupte împotriva alergiilor.
NCCIH spune că dovezile pentru probiotice sunt mixte și că unele probiotice pot ajuta în timp ce altele nu.
Quercetina este un flavonoid antioxidant găsit în multe plante și alimente. Cercetările sugerează că adăugarea de quercetină în dietă poate ajuta la ameliorarea simptomelor alergice.
Potrivit cercetărilor, quercetina poate avea proprietăți anti-alergice și antihistaminice.
Într-un studiu efectuat pe animale, cercetătorii au descoperit că quercetina ar putea reduce efectele respiratorii ale alergiilor la șoareci prin scăderea inflamației căilor respiratorii.
Cu toate acestea, dovezile pentru eficiența sa sunt mixte și, potrivit NCCIH, nu există suficiente dovezi care să sugereze că quercetina poate ameliora rinita alergică.
Quercetina este prezentă în mod natural în multe alimente și ierburi, inclusiv:
mere
fructe de padure
ceai negru
brocoli
ceai de hrișcă
struguri
Ginkgo biloba
ceai verde
ardei
cepe roșii
vin rosu
Alergiile de primăvară sunt coșmarul multor persoane care suferă de alergii la polen.
Alergia la ambrozie - simptome și cum să gestionezi răspândirea acesteia.
Adevărul despre ceai. Există un pericol despre care sigur nu știai. Cum îl poți evita.
Boala celiacă reprezintă, de fapt, intoleranța autoimună pe care unele persoane o au la gluten.
Manichiura cu gel poate provoca alergii severe. O femeie a fost la un pas de a-și pierde degetele din cauza manichiurii.
Balonarea frecventă poate fi semnul acestei afecțiuni extrem de răspândite care nu are tratament, ci poate fi doar ameliorată.
”Este important ca toate aceste frici să fie comunicate, conștientizate, să nu ne temem să ne temem”, susține specialistul.
Alergiile pot fi o sursă majoră de disconfort nocturn, afectând calitatea somnului și lăsându-te epuizat în timpul zilei.
Alergia bizară pe care o poți face din cauza unor obiecte banale precum papuci, haine sau chiar mâncarea.
Alcoolul poate provoca o alergie ciudată la anumite alimente.
Alergiile și intoleranța alimentară, cum se manifestă fiecare și cum se pot trata.
Un tratament revoluționar împotriva alergiei la alune va fi administrat, în premieră, în Europa, copiilor din Marea Britanie.
Alergia ciudată pe care o poți dezvolta din cauza bijuteriilor poate fi ușor confundată.
Medicul pediatru Mihai Craiu a vorbit despre testul paharului în cazul unei erupții pe piele, în contextul în care spitalele sunt arhipline.
Alergiile sunt frecvente la începutul primăverii. Dar de ce unele persoane nu au nicio problemă din cauza polenului.
Tatuajele nu doar că înfrumusețează corpul, dar au și beneficii la care nici nu te-ai fi așteptat.