EXCLUSIV Testul simplu care pune diagnosticul de boală varicoasă

Un diagnostic corect salvează picioarele și previne recidivele varicelor. Dr. Anca Chitic atrage atenția: fără evaluare ecografică detaliată, tratamentul varicelor riscă să eșueze, indiferent de tehnica...
Boala varicoasă, una dintre cele mai frecvente afecțiuni vasculare, afectează un procent semnificativ din populație, în special femeile. Deși deseori este considerată o problemă estetică, varicele sunt expresia unei disfuncții venoase profunde care, netratată corespunzător, poate duce la complicații severe. Diagnosticarea corectă și precoce este cheia pentru un tratament eficient și pentru evitarea recidivelor.
Ecografia doppler-venoasă – standardul de aur în diagnostic
Dr. Anca Chitic, specialist în cadrul Centrului de Chirurgie Cardiovasculară SANADOR, a explicat, în exclusivitate pentru DC Medical și DC News că tehnologia joacă un rol esențial în stabilirea unui diagnostic precis.
"Cu ajutorul unei ecografii doppler-venoase, este un diagnostic facil pentru cei cu experiență. Este o metodă foarte simplă, non-invazivă, repetitivă și ne permite să stabilim exact funcționalitatea venelor și nivelul unde se înregistrează refluxul și incompetența și tratamentul", a explicat dr. Anca Chitic, specialist în Centrul de Chirurgie Cardiovasculară SANADOR, în exclusivitate la DC Medical și DC News.
Boala varicoasă, diagnostic. Dr. Anca Chitic: Este fundamental. Prevenim recidivele - FOTO: Freepik@gesrey
Mapping-ul venos preoperator – o etapă esențială
Una dintre greșelile frecvente în tratamentul varicelor este neglijarea investigării amănunțite înaintea intervenției chirurgicale. Dr. Chitic subliniază importanța mapping-ului venos preoperator. Boala varicoasă nu trebuie tratată superficial. Cu o diagnosticare corectă, realizată prin ecografie doppler și mapping venos, și cu o abordare terapeutică completă, recidivele pot fi prevenite, iar pacientul își poate recăpăta calitatea vieții.
Unul dintre cele mai frustrante aspecte ale bolii varicoase pentru pacienți este recurența simptomelor, chiar și după o intervenție chirurgicală.
"Mapping-ul acesta făcut preoperator este fundamental pentru a avea un rezultat și pentru a preveni recidivele. O operație efectuată corect nu va duce la recidive dacă se rezolvă toate problemele", a explicat dr. Anca Chitic, specialist în Centrul de Chirurgie Cardiovasculară SANADOR, în exclusivitate la DC Medical și DC News.
Vezi mai multe în VIDEO:
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-