Cel puţin şapte medicamente antivirale cu molecule mici sunt în studiu clinic

laboratory_2815641_1280_84933700

Şapte medicamente cu molecule mici, care vizează în mod specific ARN polimeraza şi proteaza noului coronavirus (2019-nCoV), împotriva căruia nu s-a găsit niciun remediu specific, sunt în prezent &i...

Cercetătorii au descoperit că enzima de conversie a angiotensinei ACE2, un tip de receptor enzimatic pentru coronavirusul SARS (Sindrom Acut Respirator Sever), joacă un rol cheie şi în interacţiunea 2019-nCoV cu celulele umane. ''Cele două prezintă o similaritate semnificativă în domeniul de legare la receptor (RBD)'', a spus Zhong, menţionând că cercetarea demonstrează că CR3022, un anticorp uman monoclonal specific SARS-CoV, s-ar putea lega puternic de RBD 2019-nCoV, neutralizând astfel infecţia cu coronavirus, noteaza Agerpres. 

Concluzia oferă informaţii pentru cercetarea şi dezvoltarea medicamentelor, a notat Zhong adăugând că este nevoie de mai multe teste clinice pentru a dovedi efectul medicamentelor utilizate în unele cazuri individuale. El a precizat că este nevoie de timp pentru ca vaccinul împotriva virusului, care nu a fost încă dezvoltat, să fie implementat clinic.

''Am dezvoltat câteva planuri eficiente de tratament bazate pe experienţa şi practicile care au avut succes în lupta împotriva SARS. Folosirea mai multor măsuri de susţinere a vieţii a crescut rata de succes a tratamentului'', a precizat Zhong în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate Xinhua.

''Pe măsură ce aflăm mai multe despre boală şi devenim mai experimentaţi în diagnostic şi tratare, planul de tratament este actualizat de experţi organizaţi de Comisia Naţională de Sănătate, pentru a oferi îndrumări medicilor la nivel naţional. Planul actual este deja a patra versiune", a spus Zhong.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250