Bolile cele mai întâlnite ale ficatului. Dr Dragoș Romanescu explică

Florina Pop / 30 oct 2020 / 17:20
EXCLUSIV
Ficat
Ficat

Dr. Dragoș Romanescu, medic primar Chirurgie Generală, de la Centrul de Excelență în Boli Hepatice Sanador, a vorbit, EXCLUSIV la DC Medical, despre cele mai frecvente boli ale ficatului.

Doctorul Dragoș Romanescu, medic primar în Chirurgie Generală, a discutat la Interviurile DC Medical despre cele mai des întâlnite boli ale ficatului. 

”Am amintit de steatoza hepatică sau boala ficatului gras non-alcoolic, de boala hepatică alcoolică, de infecțiile cu virus hepatic B, C, D - toate acestea fiind factor de risc în apariția cirozei. Apoi ciroza hepatică. Apoi, tumorile benigne hepatice - și printre cele mai frecvente sunt hemangiomul hepatic, hiperplazia nodulară focală sau adenomul hepatic. Tumorile maligne hepatice care se împart și ele în tumori primitiv-hepatice, hepatocarcinomul și colangiocarcinomul, și tumorile secundare hepatice sau metastaze hepatice de la cancere cu alte localizări”, explică medicul Dragoș Romanescu.

Sanador

Ca semne de alarmă a unei boli la ficat, medicul specialist amintește o stare de oboseală accentuată, un disconfort în etajul abdominal superior, mâncărimi la nivel pielii, îngălbenirea tegumentelor icterelor de diverse etiologii. ”Iar la paciențiila care se suspectează un cancer cu altă localizare - acestea pot crea alte diverse simptomatologii în funcție de localizarea tumorii primare. Putem vorbi de simptomatologii digestive etc”, afirmă dr Dragoș Romanescu.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy