BONUSUL de risc de 500 de euro, deputații l-au VOTAT! Cine va lua bani și pe câte luni

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Euro    FOTO: Pixabay
Euro FOTO: Pixabay

Camera Deputaților și-a dat votul astăzi pe Proiectul de lege care prevedea extinderea bonusului de 500 de euro și asupra stării de alertă și acordarea lui mai multor categorii. Iată ce au decis deputații: 

Bonusul de 500 de euro va fi acordat și pe perioada stării de alertă! În plus, îl vor primi mai multe categorii de personal decât a stabilit inițial Guvernul. 

Proiectul de lege (link direct) pentru aprobarea Ordonantei de urgență a Guvernului nr.43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgenţă a fost adoptat de Camera Deputatilor cu 234 de voturi pentru, 71 contra și 3 abțineri.

AMENDAMENTE ADMISE de deputați sunt:

1.La articolul unic punctul 1, partea introductivă a alineatului (1) şi litera a) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

„Art.8. - (1) Se aprobă acordarea unui stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut pe lună, pe perioada stării de urgenţă ŞI A STĂRII DE ALERTĂ, din fondul de salarii al unităţii angajatoare, prin transferuri din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate sau, după caz, de la bugetul de stat, de la titlul VI «Transferuri între unităţi ale administraţiei publice» sau de la alte titluri unde sunt bugetate sume cu această destinaţie, prin ordonatorul principal de credite, pentru următoarele categorii:

a) personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar, inclusiv personalul de specialitate din structurile paraclinice medicosanitare şi personalul paramedical, inclusiv cel din structurile civile, precum şi personalul operativ de intervenție în teren din serviciile de ambulanță județene și al Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor SUSPECTAȚI şi/sau diagnosticaţi cu COVID-19;”

2. La articolul unic punctul 2, alineatul (5 1) se modifică şi va avea următorul cuprins: "(5 1) Categoriile de persoane menţionate la alin.(1) beneficiază de un singur stimulent de risc acordat lunar pe durata stării de urgenţă ŞI A STĂRII DE ALERTĂ, chiar dacă acestea îşi desfăşoară activitatea în una sau mai multe unităţi angajatoare, conform legii."

Vom reveni cu forma finală când aceasata va fi publicată oficial pe pagina Camerei Deputaților.

„Ministerul sănătății și managerii unităților sanitare vor trebui să acorde stimulentul de risc pe întreaga perioadă, începând cu 16 martie și până la finalul stării de alertă, personalului care a lucrat atât cu pacienți diagnosticați cu Covid-19 cât și cu pacienți suspectați de Covid19!” anunță Federația Solidaritatea Sanitară din România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel