Brahiterapia în cancere ginecologice. Ghidul pacientei, EXCLUSIV la Interviurile DC Medical

Dana Lascu |
Data publicării:
EXCLUSIV
Dr Beatrice Dragomir Anghel ne explică ce este exact Brahiterapia chiar în sala unde se face tratamentul
Dr Beatrice Dragomir Anghel ne explică ce este exact Brahiterapia chiar în sala unde se face tratamentul

Dr Beatrice Dragomir Anghel, invitatul de astăzi al Interviurilor DC Medical, va realiza, în EXCLUSIVITATE, un ghid pentru pacienta cu cancer ginecologic. Vom afla - în emisiunea care va fi transmisă de la ora 14.00, pe pagina de Facebook și canalul de Youtube ale DC Medical - cum se face tratamentul în brahiterapie, pas cu pas, din momentul în care pacienta ajunge pentru prima dată la clinică, până când pleacă acasă vindecată.

Brahiterapia este, în primul rând, una dintre formele țintite ale radioterapiei, care presupune folosirea unor surse radioactive interne, cu țintă clară și directă a volumului tumoral, și cu rezultate excepționale în tratarea în mod special a cancerelor ginecologice și a celor de prostată.

Ghid pentru pacienta cu indicație de brahiterapie

Dr. Beatrice Dragomir Anghel, medic specialist radioterapie la Centrul Oncologic Sanador, supraspecializat în Brahiterapie, vine astăzi, la Interviurile DC Medical, ca să ne arate pas cu pas cum decurge tratamentul în cancerele ginecologice. Practic, vom afla parcursul pacientei, din momentul diagnosticului, dacă are indicație de brahiterapie.

Așa că astăzi vom afla întâi, cum ajung pacientele la brahiterapie, la tratament. Apoi, prin ce proces trebuie să treacă înainte de a fi tratate efectiv și cât de puțin durează consultațiile, investigațiile și analiza dosarului într-un tumor board (comisie de specialiști).

Apoi, evident, ne vom concentra asupra tratamentului, iar medicul va arăta dispozitivele cu care se face brahiterapia și cum funcționează ele, chiar în sala unde se face tratamentul.

Dr. Beatrice Dragomir Anghel ne va explica, tot pas cu pas, prin ce trece pacienta în timpul unei ședințe de brahiterapie la Centrul Oncologic Sanador.

Este sau nu anesteziată, cum se montează dispozitivele, cât tip e iradiată și cu ce, doare sau nu, rămâne sau nu „radioactivă" după tratament, cât stă pe masa de tratament și când se văd rezultatele terapiei, asta ca să enumerăm doar câteva dintre întrebările care-și vor găsi răspuns.

Nu în ultimul rând vom afla ce șanse de vindecare sunt cu Brahiterapie pentru că „da, este o terapie curativă și da, poate vindeca un cancer", după cum explica Dr. Beatrice Dragomir Anghel, în emisiune de săptămână trecută.

Ediția de astăzi, sâmbătă, 29 iunie, a Interviurilor DC Medical, va fi transmisă de la ora 14.00, pe pagina de Facebook și canalul de Youtube ale DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel