Cabinet modern de oncologie, la Giurgiu: "Am vrut să dăm culoare şi optimism"

Beatrice Grigore |
Data publicării:
Sală de spital
Sală de spital

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Mihaela Raţă, a declarat că în cadrul unităţii sanitare a fost amenajat şi dat în folosinţă un cabinet modern în ambulatoriu de oncologie, în care pacienţii au parte de "multă lumină, culoare şi meloterapie", realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al unor tineri voluntari.

"Pe tot parcursul anului 2017, la Spitalul Judeţean Giurgiu au fost oferite 4.100 de consultaţii în ambulatoriu, iar în primele nouă luni ale anului 2018 au fost oferite 2.993 de consultaţii, de aceea ne-am gândit să punem la dispoziţia acestor pacienţi o locaţie nouă, pe care am amenajat-o în clădirea veche a spitalului.

Fostul cabinet ambulatoriu era unul sumbru şi am vrut să dăm culoare şi optimism acestor pacienţi, motiv pentru care am amenajat în incinta spitalului, în apropierea secţiei de neurologie, un cabinet ambulatoriu cu şase paturi. Este un spaţiu plin de culoare, pentru că mai mulţi voluntari tineri, artişti plastici din municipiu, dar şi angajaţi ai spitalului, au pictat diverse imagini din natură pe pereţii salonului, iar pacienţii, în timp ce îşi primesc tratamentul, pot beneficia şi de meloterapie", a declarat directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Mihaela Raţă.

Conform acesteia, amenajarea cabinetului a durat o lună de zile şi a fost făcută din fonduri proprii, cu sprijinul Consiliului Judeţean Giurgiu.

În judeţul Giurgiu sunt aproximativ şapte mii de persoane cu afecţiuni oncologice. Dintre aceştia, pe parcursul anului trecut, au fost internate 987 de persoane, iar de la începutul anului şi până în prezent, peste 800 de bolnavi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel