Căderea părului. VITAMINELE și suplimentele care te ajută să scapi de ea

Anisia Nica |
Data actualizării: | Data publicării:
caderea parului, FOTO: Pexels @moose photos
caderea parului, FOTO: Pexels @moose photos

Care sunt cauzele căderii părului și care este legătura dintre COVID-19 și căderea părului?

Căderea părului este un fenomen normal într-o anumită proporție. O persoană sănătoasă pierde între 50 și 100 de fire de păr zilnic. Cu toate acestea, pierderea unei cantități excesive de păr poate prevesti anumite boli.

Hipotiroidismul

Una dintre principalele cauze patologice ale căderii părului este hipotiroidismul. Acesta este o disfuncție a glandei tiroide și se caracterizează printr-o secreție scăzută de hormoni tiroidieni. Persoanele bolnave prezintă și oboseală persistentă, creștere în greutate sau schimbări de dispoziție. În cazul în care ai aceste simptome, îți recomandăm vizita de urgență la medicul specialist. 

Lipsa vitaminei D

Vitamina D ne menține oasele puternice, crește imunitatea și stimulează dezvoltarea celulară. Această vitamină face mai mult de atât, și anume: ajută la formarea noilor fire de păr, iar deficiența de Vitamina D va cauza căderea excesivă a părului.

Vitamina D este produsă în organism odată cu expunerea pielii la soare, motiv pentru care, în anotimpul rece este recomandată suplimentarea vitaminei D. Peștele, carnea și ouăle sunt și ele bogate în vitamina D.

COVID-19 și căderea părului

Pacienții trecuți prin boală au remarcat o cădere excesivă a părului. Acest lucru nu este neobișnuit nici în cazul gripelor sau a răcelilor. Se pare că fenomenul are loc după aproximativ o lună de la vindecare și este direct legat de procesele de recuperare ale organismului după boală.

Alte cauze ale căderii părului

Căderea părului în exces poate avea cauze dobândite sau ereditare. Cauzele dobândite sunt mult mai frecvente și includ: stresul, chimioterapia, anemia, probleme dermatologice, diverse infecții și dereglările hormonale. În ultima categorie intră și modificările hormonale din timpul sarcinii sau cele apărute la menopauză. 

Suplimente împotriva căderii părului

De cele mai multe ori, căderea excesivă a părului este trecătoare și nu reprezintă semnul unei boli grave. În acest caz, suplimentele alimentare pot fi un real ajutor, mai ales seleniul, zincul, Vitamina B7, Vitamina E și Vitamina A. 

Vezi și: Cât păr este normal să ne cadă zilnic

Vitamina D3, vitamina SOARELUI, și creșterea imunității

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel