Canada, avion întors din drum din cauza unui pasager care „a glumit” că are noul coronavirus

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Un avion al companiei Westjet din Canada care se îndrepta spre Jamaica s-a întors de la jumătatea drumului după ce un pasager a făcut o glumă proastă spunând că este infectat cu noul coronavirus.

Avionul a plecat din Canada cu 243 de pasageri la bord și efectua un zbor către Montego Bay, dar a trebuit să revină la Toronto din cauza unui „pasager turbulent", care a declarat că are noul colronavirus a declarat purtătorul de cuvânt al companiei aeriene.

La două ore după decolarea din Toronto, respectivul pasager s-a ridicat de pe scaun și a spus că a călătorit recent în China și că de acolo s-ar fi infectat cu noul coronavirus. Prin urmare, echipajul de cabină i-a dat o mască chirurgicală și mănuși și l-a izolat de ceilalți pasageri în partea din spate a avionului, relatează Agerpres.

„Ca măsură de precauție, echipajul nostru a urmat toate protocoalele aplicabile în cazul semnalării unor cazuri de boli infecțioase la bord, inclusiv izolarea persoanei care a făcut o afirmație nefondată despre coronavirus", a precizat același reprezentant al companiei Westjet.

Respectivul pasager, în vârstă de 29 de ani, a fost reținut de poliție la coborârea din avion și va fi judecat pe 9 martie.

De la apariția sa în decembrie în orașul chinez Wuhan, noul coronavirus a infectat peste 20.700 de persoane și s-a răspândit în mai mult de 20 de țări. Conform ultimului bilanț anunțat de autorități 427 de persoane infectate au murit până în prezent în China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel