Cancerul cauzat de HPV, rate din ce în ce mai mari. Cine sunt cei mai expuși

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Gât, durere
Gât, durere

Cancerul la cap și la gât cu virusul HPV a crescut în ultimii 50 de ani, spun specialiștii. Cei mai expuși se pare că sunt bărbații între 60 și 64 de ani.

Rata de cancere a capului și a gâtului a crescut începând cu anii 1970, iar majoritatea sunt legate de papilomavirusul uman (HPV), potrivit unui studiu publicat recent în Epidemiologia, Biomarkerii și prevenirea cancerului.

Brandon A. Mahal, doctor în medicină și colegii au evaluat datele de la 12.017 pacienți cu carcinom cu celule scuamoase ale capului și gâtului aflate în bazele de date. În mod specific, autorii au analizat datele privind pacienții care au fost diagnosticați în perioada 2013-2014 cu cancere orofaringiene și cancere ale subunităților de hipofaringe, nazofaringe și alte subunități ale faringelui. Cancerul cavității bucale și laringelui nu a fost inclus în baza de date.

Bărbații, peste 60 de ani, cea mai mare rată 

Cercetătorii au descoperit că în perioada de studiu, incidența cancerelor orofaringiene pozitive cu HPV a fost de 4,62 la 100.000 de persoane. Prezența cancerului cu HPV pozitiv a fost legat de o mortalitate specifică cancerului mai mică decât în cancerul cu HPV negativ, pentru cancerul orofaringian, dar nu și pentru celelalte subsite, potrivit medicalxpress.com.

Pacienții care au fost bărbați și albi au avut cele mai mari rate de cancer pozitiv cu HPV, la 5,47  și 8,00 la 100.000 de persoane, respectiv la pacienții cu vârste între 60 și 64 de ani au avut cele mai mari rate, în funcție de vârstă (rata maximă de 27,23; 95% CI, 25,55 - 28,91).

"Prin studiul nostru, avem acum o imagine mai clară a măsurii în care cancerul de orofaringe afectează americanii", a declarat un coautor într-un comunicat. "Acest lucru consolidează cât de important este educarea pacienților despre vaccinul HPV, importanța renunțării la fumat, precum și practicile sexuale sigure - în special sexul oral, care este modul în care credem că HPV oral este contractat în cea mai mare parte".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel