Cardiolog, despre medicamente și terapii naturiste. Un altfel de breaking news

Dana Lascu |
Data publicării:
Multe dintre medicamentele prescrise de medici copiază de fapt modele din natură
Multe dintre medicamentele prescrise de medici copiază de fapt modele din natură

Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, fostul președinte al Societății Române de Cardiologie și reputat cardiolog, de altfel cunoscut pentru umor său, le explică fanilor terapiilor „naturiste” că, de fapt, multe dintre medicamentele pe care le prescriu doctorii sunt mai naturale decât s-ar crede!

„Mesaj pentru cei care doresc să se trateze numai cu medicamente „naturiste": multe dintre medicamentele pe care le primiți de la medic nu sunt decât imitații ale unor substanțe existente în natură", arată doctorul cardiolog Gabriel tatu-Chițoiu, într-o postare pe pagina sa de Facebook!

Reputatul cardiolog dă și exemple de astfel de medicamente inspirate din natură sau regnul animal.

Exemple:

„1. Captoprilul, medicamentul pe care orice român îl pune cu seninătate și mândrie sub limbă atunci când îi crește tensiunea, provine din veninul unui șarpe. Așa își omoară șarpele respectiv victima: provocându-i colaps.

2. Pradaxa folosită ca anticoagulant în fibrilația atrială imită hirudina secretată de lipitoare. Lipitorile erau, demult, folosite în medicină.

3. Warfarina, folosită de asemenea în fibrilația atrială, este secretată de niște ciuperci care se dezvoltă în fânul mucegăit. Ea a fost folosită inițial ca otravă pentru șobolani cărora le producea hemoragii", arată medicul.

Mesaje-rezumat

Prin urmare, explică medicul, chiar și cei mai înrăiți fani ai terapiilor „naturiste" ar trebui să înțeleagă utilitatea și importanța mersului la doctor!

„Dragi pacienți, precum vedeți cardiologii vă tratează cu substanțe naturiste: venin de șarpe, salivă de lipitori și otravă de șobolani. Mai naturist decât atâta nu se poate", scrie dr. Tatu-Chițoiu.

Al doilea mesaj, pe același ton amuzant-ironic, este adresat colegilor de breaslă.

„Dragi colegi cardiologi nu fiți disperați când în foile de observație la medicația pe care o scrieți apare scris LF (adică „Lipsă farmacie" - semn că medicamentele prescrise nu se află în farmacia spitalului). Fie singuri, fie cu aparținătorii pacientului, faceți rost de șerpi și lipitori și rezolvați problema!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel