Cardiologie și Reumatologie, din fonduri europene, la spitalul din Panciu

Adisa Codruț |
Data publicării:

Cardiologie și Reumatologie sunt două noi compartimente ce se vor înființa la spitalul din Panciu, județul Vrancea. De asemenea, aparatură de imagistică medicală prin rezonanță magentică va fi parte din dotarea unității medicale.

Un proiect finanțat din fonduri europene, în valoare de 10 ilioane de lei va aduce două noi compartimente la Spitalul Orășenesc „Dr. Eugen Băleanu” din Panciu. Este vorba despre Cardiologie şi Reumatologie, dar şi un centru RMN, cu un aparat de imagistică medicală prin rezonanţă magnetică, potrivit agerpres.ro.

"Investiţia vizează înfiinţarea unui Centru RMN la Spitalul Orăşenesc 'Dr. Eugen Băleanu' din Panciu, care va beneficia de un aparat de imagistică medicală prin rezonanţă magnetică de ultimă generaţie. Valoarea totală a investiţiei este de 9.969.600 lei, cu TVA şi va beneficia de finanţare în cadrul POR 2014-2020, Axa Prioritară 8 Dezvoltarea Infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de Investiţii 8.1, Operaţiunea A - Ambulatorii.

Proiectul a fost declarat eligibil şi se află în etapa precontractuală. Tot în cadrul acestui proiect, la Spitalul Orăşenesc Panciu se vor înfiinţa încă două noi compartimente: Cardiologie şi Reumatologie", a precizat, într-un comunicat de presă, primarul Iulian Nica.

Potrivit sursei citate, în luna martie a fost semnat şi contractul de finanţare pentru proiectul de eficientizare energetică a corpului de clădire în care îşi desfăşoară activitatea Policlinica Oraşului Panciu. Proiectul, în valoare de 3.481.104,26 lei, face parte din Strategia de Dezvoltare a Oraşului Panciu 2014-2020, care are ca scop transformarea Spitalului Panciu într-o unitate medicală ce poate să ofere servicii de calitate locuitorilor din oraş şi din zonă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel