Care este diferența între zahărul vanilat și zahărul vanilinat. Unul este FOARTE periculos pentru sănătate

Atât zahărul vanilat, cât și cel vanilinat se folosesc la preparea prăjiturilor sau a torturilor. Însă știai că nu înseamnă același lucru, ci există diferențe uriașe între cele două?

Zahărul vanilat este obținut din extract de vanilie, iar zahărul vanilinat este obținut din vanilină. Fiind obținut din batoanele de vanilie, cel vanilat este un produs natural.

În schimb, zahărul vanilinat este obținut din vanilină, care este un produs sintetic, obținut prin procesare. Este supranumită și "imitație de vanilie" sau "aromă de vanilie" și este combinată cu zahăr, sirop de porumb sau alți îndulcitori similari nu tocmai sănătoși. Este un produs chimic care redă gustul vaniliei.

Pe viitor, te vei gândi mai bine ce fel de zahăr să pui în prăjiturile tale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel