Casa de Asigurări Suceava: buget suplimentat cu 21,7 milioane de lei

Medic
Medic

Bugetul Casei Județene de Sănătate Suceava a fost suplimentat cu 21,7 milioane de lei în urma rectificării bugetare primite de CNAS.

Directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Suceava, Claudiu Cobuz, a declarat că bugetul instituției în fruntea căreia se află a fost suplimentat cu 21,7 milioane lei. Acesta mai precizează că bugetul alocat iniţial pentru 2019 pentru servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale a fost suplimentat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ca urmare a rectificării bugetare, potrivit Agerpres.

Banii au fost alocați pentru: medicamente cu şi fără contribuţie personală, medicamente utilizate în programele naţionale de sănătate, dispozitive medicale, medicina de familie, servicii medicale spitaliceşti, îngrijiri medicale la domiciliu, transport sanitar neasistat, servicii medicale de recuperare şi paraclinice.

Valoarea sumei alocate serviciilor medicale spitaliceşti pentru 2019 este de 183,9 milioane lei, la care se adaugă sumele necesare plăţii creşterilor salariale ale personalului încadrat în unităţi sanitare publice, în valoare de 156,3 milioane lei, sumă care va mai fi suplimentată în funcţie de necesarul fiecărei unităţi medicale. Directorul CAS Suceava susține că suplimentarea permite derularea în bune condiţii a contractelor încheiate cu furnizorii pentru serviciile medicale acordate asiguraţilor din judeţ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy