Furnizorii de servicii medicale: o nouă sesiune de contracte cu casele județene de asigurări

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medic
Medic

O nouă sesiune de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale a început deja la toate casele judeţene de asigurări de sănătate.

Furnizori, servicii medicale. "Ca urmare a modificărilor efectuate în actele normative, în luna iulie se desfăşoară sesiunea de contractare pentru furnizorii de servicii care doresc să intre în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate, urmând ca pentru furnizorii aflaţi deja în contract să se facă acte adiţionale de prelungire până la sfârşitul anului, cu reanalizarea indicatorilor care au stat la baza contractului iniţial", precizează reprezentanții CNAS într-un comunicat, citat de Agerpres.

Conform sursei amintite, CNAS a propus următoarele: pentru asistenţa medicală primară să se majoreze cu aproximativ 34%, respectiv 25%, valoarea minim garantată a punctelor per capita şi pe serviciu, la 7,8 lei, respectiv 3,5 lei; să se introducă un nou serviciu - eliberarea unui document de atestare a gravidităţii pentru femeile însărcinate beneficiare ale pachetului minimal, astfel încât acestea să poată beneficia ulterior de pachetul de servicii de bază pe durata sarcinii şi lehuziei; pentru asistenţa medicală clinică de specialitate din ambulatoriu - punctajul aferent serviciilor de sănătate conexe actului medical care pot fi raportate de medicul cu specialitatea psihiatrie pediatrică se dublează, de la 180 în medie pe zi la 360 în medie pe zi.

CNAS afirmă că pentru asistenţa medicală paraclinică din ambulatoriu, susțin reprezentanții Casei în comunicat, se trece de la regularizarea trimestrială a sumelor contractate de furnizorii de servicii la regularizarea lunară, astfel încât fondurile neutilizate de unii furnizori să poată fi redistribuite mai rapid către furnizorii cu adresabilitate mai ridicată; pentru creşterea accesului asiguraţilor la serviciile medicale clinice şi paraclinice din ambulatoriu, inclusiv pentru cele de îngrijiri paliative, valabilitatea biletelor de trimitere se majorează la 90 de zile calendaristice pentru toate bolile cronice.

În ce privește asistenţa medicală spitalicească se extinde pachetul de servicii medicale spitaliceşti acordate în regim de spitalizare de zi, iar îngrijirile medicale/paliative la domiciliu se dublează de la 90 la 180 de zile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel