Castravetele este un fruct, nu o legumă

Corina Avram |
Data publicării:

Castravetele este un fruct sau o legumă?

Pus în salate sau în apă, pentru detoxifiere, castravetele este un ingredient cu multiple beneficii pentru sănătate. Adesea ne punem următoarea întrebare: castravetele este un fruct sau o legumă? Dacă această întrebare nu ți-a trecut niciodată prin minte, răspunsul te-ar putea surprinde.

Ce este o legumă?

Din punct de vedere culinar, legumele sunt cele pe care le cunoaștem deja: morcov, ardei gras, țelină, varză, fasole verde, dovlecei, ridiche, mazăre și multe alte alimente. În mod inconștient, am clasificat anumite alimente ca fiind legume, deoarece sunt consumate într-un mod specific: în salate sau gătite ca garnitură pentru carne, spre exemplu.

Botanica aduce un punct de vedere oarecum diferit și puțin mai complicat: o legumă corespunde din punct de vedere științific „părții comestibile a unei plante vegetale”. Este o definiție precisă, dar care prezintă o problemă:  alimentele pe care publicul larg le consideră legume nu îndeplinesc acest criteriu botanic.

Ce este mai exact un fruct?

Pentru fructe, trebuie să ne confruntăm cu aceeași problemă legată de legume: există mai întâi o definiție culinară despre fructe: acestea corespund produselor din arbori și plantelor cu gust proaspăt și dulce, care pot fi consumate crude sau în deserturi delicioase (pepenele galben, pepenele verde sau căpșunile, kiwi sau grapefruit). Modul în care sunt consumate aceste alimente determină dacă sunt sau nu fructe.

Despre fructe, botanica nu este de acord cu această definiție și pare să ofere o altă definiție care poate duce din nou la confuzie: un fruct este considerat, conform aoc.asso, ca un ovar dezvoltat din floarea plantelor fanerogame.

Castravetele este un fruct sau o legumă?

Deseori castravetele este considerat o legumă din diverse motive: În primul rând, felul în care este consumat, de obicei în salate, contribuie foarte mult la această idee preconcepută. Cu toate acestea, din punct de vedere botanic, castravetele este un fruct, deoarece are semințe, așa cum este explicat pe site-ul eufic.org

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel