Cât de des trebuie să te vopsești. Ce se întâmplă cu părul tău când te vopsești acasă. Care este singura vopsea care acoperă firele cărunte

Monika Baciu |
Data publicării:
cat de des trebuie sa te vopsesti - FOTO: Freepik@kukuruzaphoto
cat de des trebuie sa te vopsesti - FOTO: Freepik@kukuruzaphoto

Cât de des trebuie să te vopsești. Care este singura vopsea care acoperă firele cărunte și ce conține aceasta.

Cât de des trebuie să te vopsești. Deși, din punct de vedere tehnic, îți poți vopsi părul oricât de des dorești, este vorba mai degrabă de cât de des ar trebui să îți vopsești părul pentru a minimiza deteriorarea și a vă menține sănătatea părului.

Cât de des te decizi să îți vopsești părul depinde de câteva lucruri, în special de tipul de vopsea pe care o folosești și de cât de sănătos este părul tău la început.

Vopselele temporare și semipermanente pot fi folosite mai des. În general, intervalul de timp recomandat este de cel puțin 6 până la 8 săptămâni pentru întreținerea vopselei dacă folosești vopsele de păr demi-permanente și permanente. Aceste vopsele folosesc substanțe chimice dure și vă pot deteriora părul dacă sunt folosite incorect.

Hairstylistul Ashley Mitchell și la cosmetologul licențiat Leah Spearman au  când anume - și cât de des - trebuie să vă vopsiți părul. Iată toți factorii de care trebuie să ții cont.

Vezi și: Ce trebuie să știi despre colonoscopie și când trebuie să o faci. Cristian Gheorghe: Pacientul nu are dureri

Ce tip de vopsea folosești

Tipul de vopsea pe care îl folosești va juca un rol important în determinarea duratei de viață a culorii părului tău și a frecvenței cu care îți poți vopsi părul.

Temporară

Vopseaua temporară durează cel mai puțin timp și, de obicei, va ieși după primul șampon. Dacă vă place vopseaua de păr temporară, aceste vopsele nu sunt dure sau dăunătoare pentru părul dvs. și puteți folosi vopseaua oricât de des doriți.

Semi-permanentă

Vopseaua semipermanentă va rezista până la 3 până la 6 spălări.

”O vopsea de păr semipermanentă poate fi făcută în fiecare săptămână, deoarece nu pătrunde în părul tău”, notează Mitchell, potrivit Healthline.

Spearman adaugă că vopseaua de păr semipermanentă nu ”ridică” (adică nu luminează) culoarea naturală a părului tău.

Acest lucru se datorează faptului că vopselele semipermanente nu conțin peroxid (spre deosebire de vopselele demi-permanente și permanente). Așadar, în timp ce vă pot întuneca culoarea, nu o pot lumina - cu alte cuvinte, vă pot duce de la un blond miere la brunet, dar nu vă pot duce de la șaten la blond.

Demi-permanentă

Vopseaua demi-permanentă va rezista până la 20 de spălări.

”Aceasta este o vopsea cu nivel scăzut de peroxid și trebuie făcută la fiecare 6-8 săptămâni”, spune Mitchell.

Vopseaua demi-permanentă depune culoarea și nu poate ridica culoarea părului, explică Spearmen. Dar peroxidul este ceea ce îi permite să pătrundă în firul de păr, spre deosebire de vopseaua semipermanentă, care, în esență, ”stă” deasupra cuticulei tale.

Acesta este motivul pentru care culoarea demi-permanentă durează ceva mai mult decât cea semipermanentă.

Vezi și: Circulația proastă a sângelui, semnale de alarmă. Se poate ajunge chiar la amputație sau accident vascular cerebral

Permanentă

Vopseaua permanentă este cea mai durabilă vopsea. În general, este sigur să vă vopsiți din nou la fiecare 6 până la 8 săptămâni. Vopseaua permanentă de păr luminează părul și depune culoarea.

Acesta este singurul tip de vopsea care va acoperi părul cărunt, explică Spearman, și trebuie folosită în tandem cu ceea ce se numește revelator, care este un produs care ajută vopseaua de păr să se scufunde prin cuticula părului și să depună culoarea.

Ce se întâmplă când folosești decolorant

Decolorantul este folosit pentru a lumina părul prin îndepărtarea culorii sale. Nu este, din punct de vedere tehnic, o vopsea, dar este adesea folosită atunci când îți vopsești părul (mai ales dacă treci de la brunet la blond) și este permanentă.

Decolorantul este foarte dur pentru părul tău, motiv pentru care experții te avertizează să nu îl folosești prea des. De asemenea, vei dori să te asiguri că nu decolorezi părul care a fost deja decolorat. Acest lucru înseamnă că vei dori neapărat să aștepți până când noul tău păr a crescut complet înainte de a decolora din nou, în general cel puțin 8-10 săptămâni.

Vezi și: Mâncărimile în zona intimă, cauze. Pot fi semnul unor infecții, iritații sau cancer

Ce se întâmplă dacă vopsești părul degradat

Experții susțin că oricât de tentant ar fi, riscați să vă deteriorați și mai mult părul dacă îl vopsiți când este degradat. Dacă părul dumneavoastră se simte deosebit de uscat, crocant, creț sau cu aspect tern, tratați-l cu puțină tandrețe, așteptând cel puțin 8-10 săptămâni între vopsirea părului și condiționându-l de fiecare dată când sunteți la duș.

Cum să-ți faci culoarea să dureze

Folosește un șampon care nu dăunează culorii. Șampoanele color-safe sunt șampoane special concepute pentru a fi folosite pe părul vopsit, astfel încât părul să nu devină tern sau decolorat.

Folosește un agent de protecție termică

Deoarece părul vopsit poate fi fragil (din cauza substanțelor chimice din vopsea), un agent de protecție termică este o idee bună dacă te trezești că pui mâna pe uscătorul de păr în fiecare dimineață.

Vopsirea părului este o modalitate excelentă de a-ți reînnoi look-ul, dar cât de des ar trebui să faci acest lucru va depinde în mare măsură de tipul de vopsea pe care îl folosești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel