Cât de mult contează vaccinarea împotriva COVID. Efectele din State: sub 1.000 de morți zilnic

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccinare. Foto: Pixabay
Vaccinare. Foto: Pixabay

După 3 luni și jumătate, SUA a avut luni, 8 martie, sub 1.000 de morți din cauza infecției COVID. Pe 12 ianuarie mureau din pricina acestui virus 4.473 de americani.

Datele Universității Johns Hopkins, instituție care monitorizează situația COVID în State, arată o scădere considerabilă a deceselor din cauza virusului SARS-CoV-2: pe 8 martie mureau 749 de americani față de 4.473 cât s-a înregistrat pe 12 ianuarie.

Pe 29 noiembrie, arată france24.com, s-a mai înregistrat o scădere sub 1.000 de decese (822) în 24 de ore. Cifrele arată că pandemia face pași înapoi, iar această încetinire va spori strategia de vaccinare a americanilor. Campania de imunizare a debutat în State în decembrie, iar aproape 10% din populația americană - aproximativ 31,5 milioane de persoane – este vaccinată.

93,69 milioane de doze au fost administrate americanilor, arată ourworldindata.org.

Numărul mare de americani imunizați a determinat CDC – Centrul American pentru Controlul Bolilor – să actualizeze ghidul împotriva COVID. Potrivit noilor date, CDC permite persoanelor vaccinate să meargă în vizită la alte persoane vaccinate și să nu poarte mască, fără a ține cont de distanțarea social. CDC recomandă și pentru persoanele vaccinate evitarea călătoriilor,

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel