Cât rezistă COVID-19 pe unele suprafețe. Precizări IGSU

Adisa Codruț / 01 apr 2020 / 18:21
Spălatul pe mâini făcut des și corect încetinește răspândirea bolilor
Spălatul pe mâini făcut des și corect încetinește răspândirea bolilor

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență subliniază, din nou, într-o postare, importanță spălatului des pe mâini și dezinfectarea suprafețelor.

COVID-19, suprafețe. Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență spun că virusul COVID-19 rezistă 2-3 zile pe suprafețe de plastic și inox, 24 pe ore pe carton și 4 ore pe cele din cupru. 

”Aceste rezultate subliniază atât importanța spălatului frecvent pe mâini, cât și dezinfectarea suprafețelor. După ce aducem acasă produse ambalate în/din carton sau plastic este important să ne spălăm pe mâini. Produsele în sine le putem șterge bine cu substanțe obișnuite de curățat în bucătărie sau le putem stoca într-un loc ferit timp de 3 zile înainte de a le atinge din nou. Spre deosebire de alte epidemii (precum norovirusul sau hepatita A), transmiterea prin alimente nu este suspectată în cazul coronavirusului. De aceea este suficient să spălăm fructele si legumele înainte de a le consuma proaspete. Infomațiile se bazează pe un studiu publicat în New England Journal of Medicine în 17 martie 2020”, se arată în postare.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy