Cataramă, scandal cu Mihai Gâdea: „Ne putem infecta cu coronavirus fără probleme! Sunt patriot ca luptătorii de la Mărășești!

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

După ce s-a infectat voluntar, are deja simptome ușoare și este cercetat penal, Viorel Cataramă o ține pe a lui: o să demonstrez că nu trebuia să stăm în casă! Nici când Mihai Gâdea i-a atras atenția că poate pune viața altora în pericol, politicianul nu a dat înapoi!

„Peste 3 zile se termină starea de urgență, drepturile și libertățile ni le recăpătăm. Dar suntem în aceeași situație de acum două luni! Nu a dispărut coronavirusul!”, a spus răspicat, la Antena 3, Viorel Cataramă, la emisiunea moderată de Mihai Gâdea.

Politicianul, care s-a dus într-o localitate în carantină și s-a infectat de bunăvoie cu coronavirus, susține că niciun tratament nu funcționează, așa că nu vede niciun rău să ne infectăm toți, și că puteam trece prin asta fără să prăbușim țara. 

„A, că au efecte pe aici pe colo, dar nimic, nu este niciun medicament omologat. (...) Și paracetamolul are, și albastrul de metilen are efecte (...) eu nu spun că nu s-au făcut descoperiri, eu spun că nu s-a omologat la nivel mondial niciun medicament, niciun vaccin. (...) Deci, noi după 2 luni suntem în fața aceluiași coronavirus și-l vom lua în piept cu toții. Suntem în aceeași situație. Am auzit specialiști care spun purtați măști, spălați-vă pe mâini, păi asta făceam și acum două luni. (...) Demonstrația mea e că ne putem infecta fără să avem nicio problemă și că dacă sunt persoane vulnerabile, și sunt, pentru că eu nu neg existența acestora, ele trebuiesc protejate. Dacă sunt oameni care se tem pentru viața lor se pot proteja singuri. Repet, poți să-ți iei un combinezon de cosmonaut și atunci nu mai ai niciun fel de problemă. Când te duci la un bătrân, la părinți, te duci îmbrăcat în acest combinezon și nu transmiți nimic, și nu aduci nicio pagubă. Dar sunt oameni, domule Gâdea, care consideră că nu e nevoie de așa ceva, și că vor să își ducă viața în continuare, vor s muncească, vor meargă într-o sală de concert, vor să aibă parte de sănătate, pentru că în două luni în afară de COVID-19 aproape nimeni nu a mai avut acces la sănătate. Au murit oameni de cancer, de afecțiuni cardiovasculare, femei însărcinate, și așa mai departe, ei nu sunt toți morții noștri?”, a pretins Viorel Cataramă. 

Mihai Gâdea, însă l-a taxat imediat, atrăgându-i atenția că ar trebui să aducă dovezi care să demonstreze asta, nu să facă afirmații de pe urma mesajelor pe care le primește pe Facebook și care nu sunt verificate. Apoi, prezentatorul l-a întrebat pe politician dacă nu realizează că ar putea avea moartea unor oameni pe conștiință dacă cei care îl urmează decedează?

„Faceți asta anunțând presa, sunteți la o televiziune în momentul ăsta, și eu vă întreb: prin exemplul dumneavoastră nu cumva credeți că dacă ar fi oameni care să vă urmeze puteți să le uneți viața în pericol, pentru că nu negați faptul că mor oameni din cauza acestui virus?”

Dar Viorel Cataramă și-a continuat tirada, ba chiar compară gestul său cu bătălii istorice câștigate de români: 

„Eu fac acest lucru pentru ca România să nu fie falimentată! Pentru ca România să nu fie distrusă și pentru ca drepturile și libertășile fundamentale să fie respectate! (...) Cel puțin 5 milioane de români mă susțin în demersul meu (...) Oamenii au murit și la Mărășești (...) da, mă compar cu ei ca să putem lucra, ca să putem beneficia de drepturile și libertățile fundamentale pentru că nu cred, și v-o pun cu toată convingerea, că este un motiv serios să suspenzi aproape toate drepturile și libertățile omului: dreptul la liberă circulație, dreptul la muncă, dreptul la cultură, dreptul la sănătate, care are drept consecință nenorocierea întregului popor român (...) Drepturile noastre sunt la dispoziția a ce visează unul sau altul noaptea”, a susținut politicianul.

„Ce faceți dumneavoastră cu viața dumneavoastră, vă privește. Dar ce faceți public cu treaba asta eu cred că este periculos și este inconștient! (...) Diacuțiile legate de economie, d elibertăți, eu cred că sunt puncte fiarte interesante și cred că puteți prezenta puncte solide pe ele, însă treaba asta publică eu nu pot să fiu de acord”, l-a taxat Mihai Gâdea. 

„Eu de acum două luni am spus că România trebuia să urmeze și să accepte calea imunizării de grup. Așa cum a făcut Suedia, cum a făcut Islanda, Olanda, belarusul, așa cum a făcut Brazilia, așa cum au făcut și alte țări. Eu nu fac decât să spun că asta e calea de urmat. Și nu o spun numai eu, că nu sunt singurul din lume care a făcut asta. Sunt țări care au făcut acest lucru și-au păstrat puterea economică și nu au mai mmulte procente în morți decât alte țări”, replică Viorel Cataramă, amestecând însă țări care de fapt nu au adoptat acest model. 

Legat de faptul că soția sa, medicul Adina Alberts, a ales să părăsească domiciliul conjugal, Cataramă a spus că el crede că merită sacrificiul pentru că e patriot!

„Soția nu a fost de acord cu mine, fiind medic. M-a înțeles, mi-a înțeles punctede de vedere, și eu le-am înțeles pe ale ei. Nu ne-am înțeles, dar într-o familie, domnule GHâdea, nu se înțeleg întotdeauna și pe orice subiect soțul și soția. (...) Domnule Gâdea, eu mă consider un patriot care e gata să își dea viața pentru ca țara lui să nu falimenteze! (...) Băiatul meu mă susține în totalitate, băiatul meu a vrut să vină să se infecteze cu mine. După ce am fost la Bărbulești a vrut să vină să se îmbrățișeze cu mine și să se infecteze și el cu mine, pentru că ține foarte mult la mine și are foarte mare încredere în mine. Nu i-am permis să facă acest lucru datorită legilor din România, pe care eu le respect! (...) Nu poți să-mi iei mie drepturile pe care le am prin Constituție”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel