CDC a renunțat la CARANTINĂ pentru cei care vin din țările-problemă!

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

CDC și-a actualizat recomandările pentru călători, renunțând să mai impună strict și clar carantină de 14 zile celor care vin din țări sau zone cu o concentrație mare de cazuri de coronavirus. Dar recomandă în continuare măsuri stricte de siguranță. 

Noile recomandări ale CDC (Centrele pentru Controlul Bolilor) spun că persoanele care călătoresc peste hotare ar trebui „să respecte recomandările sau cerințele de stat, teritoriale, tribale și locale după călătorie”, fără însă a mai vorbi de obligativitatea de a intra în carantină timp de 14 zile la întoarcere. 

Chiar și așa, noua orientare a CDC continuă să atragă atenția asupra faptului că persoanele în cauză prezintă un risc de a infecta alte persoane timp de 14 zile după posibila expunere și îndeamnă la respectarea cu strictețe a măsurilor de siguranță normale, cum ar fi purtarea unei măști, spălarea mâinilor frecvent și distanțarea socială.

Persoanele care se angajează în „activități cu risc mai mare” ar trebui, de asemenea, să stea acasă cât mai mult posibil, ca să evite să infecteze pe altcineva și să ia în considerare să facă teste pentru COVID-19.

Activitățile cu risc mai mare includ vizitarea locurilor cu o concentrație ridicată de cazuri, participarea la un mare eveniment social, cum ar fi o nuntă, un concert sau eveniment sportiv sau efectuarea unei croaziere.

„Puteți lua COVID-19 în timpul călătoriilor”, spune CDC. „S-ar putea să vă simțiți bine și să nu aveți niciun simptom, dar puteți răspândi în continuare COVID-19 la alții. Dumneavoastră și partenerii dvs. de călătorie (inclusiv copiii) puteți răspândi COVID-19 altor persoane, inclusiv familia, prietenii și comunitatea dvs. timp de 14 zile după ce ați fost expus virusului”. 

Punerea în aplicare a acestei noi recomandări va fi dificilă însă dificilă, arată presa americană, pentru că fiecare stat din SUA are propriile reglementări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel