CDC: Americanii, inclusiv cei vaccinați, trebuie să poarte din nou mască în interior, în zonele cu risc COVID-19

Dana Lascu |
Data publicării:
Covid-19, mască. Foto: Pixabay
Covid-19, mască. Foto: Pixabay

CDC a actualizat ghidul și le recomandă din nou americanilor, inclusiv celor vaccinați, să poarte măști în interior în zonele unde sunt cazuri de COVID-19

Americanii care locuiesc în zone cu creșteri de cazuri de Covid-19 au fost sfătuiți să poarte măști din nou în interior - chiar dacă sunt complet vaccinați.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au făcut anunțul marți, explicând că decizia a fost luată din cauza răspândirii variantei Delta foarte contagioase de coronavirus.

„În zonele în care transmiterea COVID-19 este crescută, CDC recomandă ca persoanele complet vaccinate să poarte măşti în locurile publice, în interior”, a declarat directoarea CDC Rochelle Walensky, explicând că această nouă directivă este necesară ca urmare a răspândirii rapide a variantei Delta în Statele Unite.

Luni, în SUA, au fost 89.418 cazuri noi, după cum arată site-ul Universității Johns Hopkins.

Ghidul actualizat al CDC (link direct ghid) spune că, în spațiile interioare publice toată lumea ar trebui să poarte măști pentru a preveni răspândirea variantei Delta.

În special, regula include studenții și personalul din școli. Într-o declarație dată în urma anunțului CDC, președintele american Joe Biden a spus că pentru studenți purtarea măștii „este incomodă”, dar le că asta le va permite să învețe alături de colegii de clasă „cu cea mai bună protecție disponibilă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel