Ce animal de companie trebuie să adopți dacă vrei să trăiești mai mult

Adopția unui patruped îți poate face viața mai frumoasă din multe puncte de vedere. Pe lângă dragostea pe care o poate oferi un câine, oamenii de știință au descoperit că blănoșii au efecte benefice și asupra sănătății stăpânilor. 

Un animal de companie necesită foarte multă responsabilitate. Practic, viața lor depinde de stăpân. De la plimbări, hrănit, sopălat, și până la timpul petrecut cu aceștia. 

Oamenii de știință au descoperit că animalele de companie pot fi un adevărat medicament pentru inimă.  În special pentru persoanele care au experimentat atacuri de cord sau accident vascular cerebral, compania unui câine a fost asociată cu o sănătate mai bună a inimii și o viață mai lungă, potrivit unei metaanalize (link direct), publicată înjurnalul medical Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes.


Mai exact, stăpânii de câini au mai multe șanse să aibă un stil de viață activ și sănătos, care promovează sănătatea inimii. Îngrijirea unui câine presupune plimbări lungi, program de masă și momente de joacă și mângâiere, care pot reduce stresul și anxietatea. 

 

Studiul integral, aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel