Ce BOALĂ are Alexandru Pârgaru, "copilul diamant" de la Românii au Talent. Ce este craniofaringiom adamantinomatos, SIMPTOME

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Youtube Românii Au Talent
Foto: Youtube Românii Au Talent

Ce diagnostic a primit Alexandru Pârgaru, tânărul fenomen prezent la "Românii au Talent".

Alexandru Pârgaru este unul dintre concurenții care au urcat vineri pe scena de la "Românii au talent" și a încercat să impresioneze atât juriul, cât și publicul cu prestaţia sa.

Alexandru are aproape 28 de ani, însă pare un copil, asta după ce, în copilărie, a fost diagnosticat cu o tumoră la nivelul sistemului nervos. Povestea tânărului, supranumit "copilul diamant", este de-a dreptul impresionantă. 

Acesta și-a descoperit talentul încă de când era copil și spune că e un har de la Dumnezeu. Alexandru scrie poezii, desenează mandale și face terapie, a studiat și a învățat de unul singur, dar a făcut și Facultatea de Terapie Ocupațională.

Povestea lui Alexandru Pârgaru. Ce diagnostic a primit

 

La vârsta de 2 ani, părinţii lui Alexandru Pârgaru au început să se îngrijoreze, pentru că acesta abia vorbea cu ei.

Pe măsură ce au trecut anii, povestea povestea lui a devenit și mai interesantă, după ce, la un moment dat, a început să spună că diferite sunete au culori aparte, unele erau verzi, altele albastre.

La vârsta de 5 ani, părinţii lui au sesizat că fiul lor avea un corp firav şi încă nu dăduse semne evidente de creştere, așa că l-au dus la un consult medical.

În urma analizelor și a examinărilor făcute, medicii au observat că acesta prezintă o tumoră la nivelul sistemului nervos, iar diagnosticul pus de către specialişti a fost: craniofaringiom adamantinomatos.

Alexandru Pârgaru a fost operat la vârsta de 7 ani în cadrul Clinicii de neurochirurgie din Cluj Napoca, iar în timpul operaţiei s-a observat că tumora era calcifiată, iar extracţia sa a fost declarată un succes absolut.

Tănărul face analize regulat și spre bucuria tuturor, tumoare nu dă semne de revenire. 

Ajuns la vârsta de 10 ani, Alexandru Pârgaru era deja foarte cunoscut prin ţară pentru vocabularul său dezvoltat şi impresiona lumea din jur prin felul său foarte matur de a vedea lumea, unii spunând că vorbeşte ca un bătrân înţelept ce a primit un corp tânăr.

Părinţii l-au plimbat de la un psiholog la altul, pentru a putea înţelege ce se întâmplă cu fiul lor, iar răspunsul pe care l-au primit de fiecare dată este că fiul lor este complet sănătos, iar inteligenţa sa este una peste medie.

Mai mult, Alexandru Pârgaru se află în topul celor mai cunoscute persoane ce folosesc medicina alternativă în scopul vindecării și de câţiva ani acesta este cunoscut prin ţară pentru cristaloterapie, un domeniu în care s-a axat după ce şi-a terminat studiile în cadrul terapiei ocupaţionale.

"Meseria mea este de terapeut, chirurg de lumină. Practic mă ocup de coborârea luminii divine asupra oamenilor. Chirurgia de lumină se ocupă de curățarea, eliminarea energiilor negative, a entităților negative, din toate câmpurile energetice, din toate chakrele. Poate sună ciudat când vă spun că am stat de vorbă și cu îngerași, și cu demoni. Nu este un lucru anormal. Este un lucru normal. Anomalia este ceea ce se se întâmplă acum, în 3D-ul ăsta nenorocit în care mai trăiesc încă mulți dintre noi. În dimensiunea asta cadaverică (...)

Culoarea mea preferată este culoarea verde, poate și pentru faptul că vin de pe planeta Vertas, care este de culoare verde", a declarat el acum câțiva ani, pentru vice.ro.

Ce este craniofaringiom adamantinomatos - simptome

 

Craniofaringiomul este o formă rară de tumoră cerebrală benignă, localizată în apropierea glandei pituitare care are rolul de a regla producţia mai multor hormoni care îndeplinesc diverse funcţii importante în organism.

Potrivit NCBI, Craniofaringiomii sunt tumori rare, benigne ale sistemului nervos central, în timp ce Craniofaringioamele sunt tumori epiteliale care apar de obicei în zona supraselară a creierului, extinzându-se pentru a implica hipotalamusul, chiasma optică, nervii cranieni, al treilea ventricul și vasele de sânge majore.

În general, craniofaringiomul se dezvoltă lent şi poate cauza apariţia unor simptome precum tulburările de vedere, oboseala, durerile de cap, întârzieri în dezvoltarea fizică sau urinarea excesivă.

Craniofaringiomul apare în special la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 10 ani, dar şi vârstnici și chiar dacă nu este canceroasă, creşterea ei în volum poate pune presiune pe anumite zone din creier, cauzând o tot felul de manifestări.

Cauza apariției acestei tumori nu a fost cunoscută și definită încă, însă specialiștii au subliniat că moștenirea genetică, rasa și sexul nu duc la dezvoltarea acestor tipuri de tumor.

Printre simptomele craniofaringiom adamantinomatos menționăm:

Craniofaringiom adamantinomatos reprezintă o provocare specială pentru medicii care o tratează pentru că poate produce o gamă largă de simptome, cum ar fi dureri de cap, greață și vărsături, tulburări vizuale și endocrine.

- Dureri de cap

- Hidrocefalie

- Senzaţie de greaţă și vărsături

- Tulburări de echilibru

- Sete

- Urinare excesivă

- Insomnie

- Pubertate întârziată

- Creştere în greutate nejustificată 

- Oboseală

- Intoleranţă la frig

- Constipaţie

- Hipoglicemie

- Depresie

- Anxietate

- Tulburări ale vederii

- Impotenţă

- Lipsa sau întârzierea menstruaţiei

- Aritmie

Operațiile curative sunt extrem de dificile din cauza localizării și a infiltrării lor în structurile înconjurătoare. Mai mult, calitatea vieții este compromisă din cauza apariției multiplelor complicații, inclusiv panhipopituitarismul, problemele de vedere, obezitatea și tulburările psihic, potrivit sursei citate anterior.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel