Ce ingrediente n-ar trebui să lipsească din biscuiții moi și pufoși

Adisa Codruț |
Data publicării:
Biscuiții  FOTO: pixabay
Biscuiții FOTO: pixabay

Sunt câteva ingrediente nelipsite atunci când facem biscuiți cu textură moale: zahăr brun și miere.

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, spune că mierea și zahărul bun ajută la obținerea unor delicioși biscuiți cu textură moale.

”#ȘtiațiCă

În biscuiții cu textură moale se adaugă miere sau zahăr brun? Mierea de albine și zahărul brun sunt două ingrediente cu higroscopicitate ridicată, mai exact au capacitate mărită de a atrage și reține molecule de apă. Din acest motiv cele două ingrediente sunt mai mult decât ideale pentru obținerea unor biscuiți cu textură moale”, notează profesorul pe rețelele sociale.

Acesta mai amintește, pe pagina de Facebook a proiectului Său ”Știință cu sare și piper”, că ”adăugarea de amidon în blatul de tort ajută la obținerea unui blat bine crescut” deoarece ”amidonul întărește spuma formată prin baterea amestecului pentru blatul de tort, astfel încât să își păstreze forma în timpul coacerii”.

În ce privește mierea, aceasta ”este o soluție suprasaturată de fructoză, glucoză, maltoză și zaharoză? Apa și zaharurile reprezintă 99,5% din greutatea mierii, iar 0,5% reprezintă un amestec de proteine, aminoacizi, vitamine și minerale”, mai amintește Dan Vodnar, într-o altă postare. Mierea naturală, nefiltrată, conține până la 80 de compuși benefici pentru organism: de la antioxidanți, vitamine, aminoacizi, fibre, oligoelemente, minerale, până la enzime și multe altele. Mierea crudă, nefiltrată, conține o gamă largă de substanțe nutritive benefice care susțin sănătatea și longevitatea. Mierea din magazin nu conține atât de multe enzime vii și alți nutrienți terapeutici, precum mierea crudă cumpărată de la apicultori locali.

REȚETĂ de biscuiți cu ciocolată și ulei de cocos, fără unt

Ingrediente:

¾ cană de ulei lichid de cocos

2 lingurițe de extract de vanilie

2 oua

¾ ceașcă de miere pură

¾ cană cu sirop de fructoză

¾ cană de făină

¾ linguriță de sare fină

1 linguriță bicarbonat de sodiu

1 cană chipsuri de ciocolată neagră

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul la 180 de grade. Amestecă uleiul de cocos lichid, vanilia, ouăle, mierea și siropul de fructoză într-un castron. Adaugă făina, bicarbonatul de sodiu și sarea, apoi amestecă totul până obții o pastă netedă. Încorporează chipsurile de ciocolată neagră. Fă biluțe turtite și așază-le în tava de copt. Coace timp de 10 până la 12 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel