4 rețete pe care le poți prepara dacă rămâi fără ouă, lapte sau unt
Tortul sau biscuiții cu ciocolată nu trebuie neapărat să conțină lapte, ouă sau unt pentru a fi delicioase. Dacă vrei să faci ceva dulce și constați că ai rămas fără ouă, lapte sau unt, încearcă aceste ...
1. Fără ouă? O rețetă de fursecuri cu ciocolată
Ingrediente:
6 linguri de iaurt grecesc nesărat
¼ ceașcă de miere pură
2 linguri sirop de fructoză
1 lingură de brânză de vaci
¾ linguriță de extract de vanilie
¾ cană de făină de migdale
⅛ linguriță de sare fină
¼ linguriță de bicarbonat de sodiu
¼ linguriță de praf de copt
⅓ cană de chipsuri de ciocolată neagră
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade, apoi tapetează tava cu hârtie de copt. Cu un mixer bate, timp de 20 de secunde, iaurtul pentru a obține o textură moale, apoi adaugă siropul de fructoză și mierea și continuă să învărți cu mixerul timp de 30 de secunde. Adaugă brânza de vaci și vanilia, continuă să amesteci până obții o compoziție omogenă.
Într-un alt castron, combină făina, sarea, bicarbonatul de sodiu și praful de copt. Apoi amestecă toate ingredientele și adaugă chipsurile de ciocolată neagră. Formează bile mici turtite și așază-le în tava de copt, asigurându-te că lași un spațiu de cel puțin 2 centimetri între ele. Coace timp de 8 până la 10 minute, apoi scoate-le din cuptor.
2. Fără unt? Biscuiți cu ciocolată și ulei de cocos
Ingrediente:
¾ cană de ulei lichid de cocos
2 lingurițe de extract de vanilie
2 oua
¾ ceașcă de miere pură
¾ cană cu sirop de fructoză
¾ cană de făină
¾ linguriță de sare fină
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 cană chipsuri de ciocolată neagră
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 180 de grade. Amestecă uleiul de cocos lichid, vanilia, ouăle, mierea și siropul de fructoză într-un castron. Adaugă făina, bicarbonatul de sodiu și sarea, apoi amestecă totul până obții o pastă netedă. Încorporează chipsurile de ciocolată neagră. Fă biluțe turtite și așază-le în tava de copt. Coace timp de 10 până la 12 minute.
3. Fără lapte? Mini cheesecakes
Ingrediente:
1 cană de migdale
1 cană de nuci pecan
3 smochine uscate
200 de grame de caju
3 linguri de sirop de agave
1 lingură de ulei de cocos
25 cl cremă de cocos
200 grame de zmeură
50 grame de ciocolată neagră topită
Mod de preparare:
Amestecă migdalele, nucile pecan și smochinele pentru a obține un aluat dulce. Așază acest amestec în forme de brioșe. Amestecă caju, crema de nucă de cocos, uleiul de cocos și siropul de agave până obții o textură netedă. Toarnă amestecul pe aluatul așezat în cupele pentru brioșe. Zdrobește zmeura, ornează brioșele cu bucăți de zmeură și adaugă ciocolata neagră topită. Lasă cheesecake-urile să se odihnească în congelator timp de 2 ore.
4. Fără ouă, lapte și unt? Un tort cu vanilie
Ingrediente:
½ cană de făină de cocos
1 cană de miere
1 linguriță bicarbonat de sodiu
½ linguriță de sare
1 linguriță de oțet alb
5 linguri de ulei de cocos
1 cană de apă
½ linguriță extract de vanilie
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Amestecă făina, mierea, bicarbonatul de sodiu și sarea. Încorporează treptat oțetul, uleiul de cocos și vanilia în amestecul rezultat. Toarnă apa pana obții o consistență fină. Așază totul într-o matriță de tort tapetată cu hârtie de copt. Coace timp de 35 de minute.
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Rețeta preferată a lui Ion Iliescu. Atât de simplă, dar ar putea fi secretul longevității lui
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Crumble cu prune, desertul de toamnă pe care nu trebuie să-l ratezi
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci avocado cu ou în fiecare dimineață
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Cel mai bun tratament pentru constipație. Dr. Marius Sava: Trece repede prin intestin
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
Rețetă simplă de pepene murat. Ce beneficii are pentru digestie și imunitate
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
EXCLUSIV Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
