Ce înseamnă când visezi păianjeni. Mesajul clar pe care ți-l dă corpul

Ce înseamnă când visezi păianjeni - Foto: Freepick
Ce înseamnă când visezi păianjeni - Foto: Freepick

Ce înseamnă când visezi păianjeni. Semnul pe care ți-l dă corpul când visezi așa ceva.

Visele cu păianjeni sunt foarte frecvente și pot reprezenta atât noroc, cât și ghinion.

Arahnofobia este o frică intensă de păianjeni, de obicei de cei din viața reală, însă atunci când paianjenii apar și în visele noastre, este înspăimântător.

Diferența dintre o frică și o fobie este că o fobie este o frică intensă și irațională față de unul sau mai multe lucruri sau situații. De asemenea, în cazul fobiilor, nivelul fricii tale nu corespunde pericolului real prezentat de obiectul sau situația de care te temi.

Fobiile devin o problemă de sănătate atunci când frica interferează cu activitățile zilnice.

Experții în vise au explicat ce înseamnă când visezi paianjeni.

În general, experții sunt de acord că visele sunt experiențe extrem de individualizate, iar astfel de simboluri lasă mult loc de interpretare.

"Suntem cu toții ființe foarte individualizate, cu un întreg set de experiențe, istorie, efecte culturale, preferințe și asociații care colorează semnificația viselor", explică psihologul clinician Nancy Irwin, potrivit Pure Wow.

Însă, subconștientul tău este un loc complicat, așa că nu există o singură explicație pentru păianjenii din vise. 

În vise, păianjenii ne caracterizează temerile legate de ceea ce s-ar putea materializa brusc în viața noastră. Ei reprezintă toate lucrurile terifiante care pot ieși pe neașteptate din umbră.

Deoarece simbolistica viselor este extrem de subiectivă, un păianjen în visul unei persoane poate să nu însemne același lucru ca în visul altei persoane. Potrivit analistului de vise și autor al cărții Bird of Paradise: Taming the Unconscious to Bring Your Dreams to Fruition, Jane Teresa Anderson, simbolismul unui păianjen într-un vis va depinde de asocierile tale personale cu păianjenii, potrivit Dreams.

"Dacă ați avut o experiență deosebit de înfricoșătoare cu păianjenii când aveați trei ani, de exemplu, atunci un păianjen poate să vă amintească de acest lucru", explică ea.

Păianjenul joacă multe roluri în vise și nu toate sunt negative. Se crede că păianjenii simbolizează, de asemenea, anxietatea sau protecția.

Psihologi precum Freud credeau că păianjenii simbolizează frica de o figură maternă.  Așa cum am menționat deja, dacă apar în visele tale, semnificația visului va depinde de propria ta atitudine față de păianjeni în general.

Cum ai visat păianjenul?

Potrivit The Symbolism, a visa o tarantulă ar putea simboliza faptul că treci printr-o "perioadă de creștere mare în viața ta". Aceasta ar putea fi o dezvoltare fizică sau emoțională, sau pur și simplu o schimbare în modul în care te prezinți în fața lumii.

Dacă ați visat vreodată un păianjen mare și înfricoșător, acest lucru ar putea însemna că trebuie să vă conectați la sinele vostru interior și să descoperiți răspunsurile pentru a depăși o problemă. Se spune că visul cu tarantule reprezintă propriul sine, precum și norocul. Acest vis indică faptul că ai nevoie să înțelegi credințele, temerile și convingerile limitative care te împiedică să îți atingi obiectivele.

Pe de altă parte, dacă visezi pânză de paianjen, se spune că "mătasea de păianjen este de 30 de ori mai subțire decât un fir de păr uman și foarte ușoară, dar nu te lăsa păcălit de acest lucru. Este cea mai puternică fibră găsită în natură".

Faptul că vezi o pânză de păianjen într-un vis se leagă de emoțiile pe care le simți blocat într-o situație și poate reprezenta faptul că nu poți vedea de fapt ce se întâmplă chiar în fața ta. De obicei, asociem păianjenii cu ceea ce este cunoscut sub numele de pânză de glob.

A visa un păianjen în acțiunea de a învârti o pânză are o conotație mult mai pozitivă. În acest caz, se spune că visul implică faptul că în curând vei fi apreciat datorită muncii tale asidue.

Dacă vă prindeți în visul unei pânze de păianjen, considerați că este un avertisment din partea creierului vostru adormit, spune Jane Teresa Anderson în The Cut.

"Păianjenii pot apărea în visele tale atunci când ai acel sentiment de genul: mă simt ca și cum aș fi foarte blocat în ceva din care nu pot ieși, sau simt că poate mi-e frică de cineva", explică ea.

Visul cu păianjeni, un mesaj de a lăsa lucrurile să vină în calea ta

Într-adevăr, conform lui Walden, "visele unui păianjen sunt mesajul suprem că îți împletești visele în realitate".

Totuși, acest expert în vise se grăbește să adauge că mesajul ar putea foarte bine să fie că cel mai bun pariu este să canalizezi răbdarea păianjenului: "Pentru că păianjenii țes o pânză care atrage la ei hrana, acest vis poate fi un mesaj de a nu mai alerga, de a încetini, de a-ți face spațiul atrăgător și de a aștepta energia și atenția care vine spre tine".

Ce înseamnă dacă visezi un păianjen care se târăște pe tine

Jung credea că un visător care vede păianjeni care se târăsc pe el are legătură cu partea întunecată a personalității noastre, sau personalitatea noastră din umbră.

Dacă visezi un păianjen care se târăște pe corpul tău, ar putea însemna că te confrunți cu un fel de adversitate care îți afectează viața în mod negativ.

De asemenea, ar putea însemna că un anumit aspect al vieții tale, inclusiv proiectele sau etica muncii tale, este afectat de persoanele din jurul tău.

"Visele noastre sunt utile pentru a ne arăta că, oricât de mult ne-am gestiona viața și am face ceea ce trebuie, avem sentimente și emoții inconștiente", potrivit lui Anderson. Ea dezvăluie că este posibil ca păianjenii care se târăsc pe piele să fi fost un simbolism oniric deosebit de comun în timpul pandemiei de coronavirus, când oamenii se izolau acasă și nu reușeau să obțină spațiu din partea membrilor familiei sau a colegilor de casă.

Ce înseamnă dacă visezi că omori omori un păianjen

Uciderea unui păianjen în vis semnifică faptul că ești capabil să te străduiești să depășești sentimentul de a fi prins în capcană.

Dacă ucizi mai mulți păianjeni în vis, se spune că acest lucru semnifică nevoia ta extremă de securitate și protecție, până la punctul în care s-ar putea să te izolezi de ceilalți.

Ce să știi despre aceste vise. Semnul pe care ți-l dă corpul

Dr. Irwin spune că imaginile din vis nu sunt de obicei literale, ci mai degrabă "o metaforă pentru a vă atrage atenția asupra unui sentiment pe care îl trăiți în momentul visului".

Ceea ce înseamnă că un păianjen în visul tău ar putea însemna orice număr de sentimente pe care creierul tău trebuie să le proceseze în timp ce dormi. Acest lucru este valabil mai ales dacă vă este frică de păianjeni, caz în care ar putea reprezenta "prezența unei persoane înfiorătoare în viața voastră".

Din nou, semnificația unui păianjen în visul tău are mult de-a face cu ceea ce se întâmplă în viața ta și cu ceea ce simți față de aceste creaturi.

Irwin subliniază că "oamenii ar trebui să considere simbolurile din vis ca pe o invitație de a se conecta cu propriile sentimente aflate în plan secund, ca mijloc de eliberare și vindecare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel