Ce s-a aflat despre cei ce refuză să poarte masca: ar putea suferi fără să știe de această afecțiune

Angela Sabău |
Data publicării:
Maștile de protecție
Maștile de protecție

Un nou studiu a fost dat publicității privind persoanele care refuză să poarte masca. Potrivit studiului, aceștia ar putea suferi fără să știe de o afecțiune.

Persoanele car refuză să poarte masca și să respecte măsurile sanitare impuse de autorități ar putea suferi de tulburări de personalitate, arată cercetătorii brazilieni. Aceștia au analizat mai mulți participanți la un studiu și au încercat să ceioneze personalitatea lor. Concluzia a fost că acest gen de persoane ar putea suferi de anumite tulburări de personalitate de tip antisocial, scrie The Independent.

Studiul lor a fost primul de acest gen din America Latină și a chestionat peste 1.500 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 73 de ani. Folosind un chestionar, oamenii de știință au căutat să identifice rezonanța afectivă a participanților - impulsul lor de a acționa asupra sentimentelor provocate de o altă persoană - și au pus o serie de întrebări despre personalitate cu privire la cât de bine anumite afirmații și-au reprezentat comportamentul pe o scară.
Sondajul a mai întrebat despre respectarea măsurilor de izolare Covid-19 în timp, cum ar fi purtarea măștii. Când au fost analizate profilurile, au fost identificate două: un profil de tip antisocial care opunea rezistență la măsurile de siguranță Covid-19 și un profil de tip empatic, care se conforma.

Profilul antisocial a fost legat de scoruri mai mari la întrebările de personalitate legate de „insensibilitate, înșelăciune, ostilitate, impulsivitate, iresponsabilitate, manipulabilitate și asumare de riscuri”, trăsături antisociale care, notează studiul, „sunt de obicei prezente la persoanele diagnosticate cu antisociale Tulburare de personalitate (ASPD) ". Acest grup a avut, de asemenea, scoruri mai mici în rezonanța afectivă.
Profilul tiparului empatic a arătat scoruri mai mari în rezonanța afectivă și scoruri mai mici în trăsăturile asociate cu ASPD.
Echipa care a realizat studiul a spus că speră că descoperirile vor contribui la convingerea oficialilor din domeniul sănătății să facă mai mult pentru a educa oamenii și a le influența politicile.
„Prin screening-uri care demonstrează o creștere a acestor trăsături [ASPD], pot fi efectuate intervenții care vizează o mai mare conștientizare și respectarea consecventă a măsurilor de izolare”, a explicat echipa.
Deși au avut loc proteste la nivel mondial în jurul subiectului purtării măștii, eficacitatea lor continuă să fie dovedită într-un număr tot mai mare de studii.
Un raport internațional publicat în The Lancet, care a analizat datele din 172 de studii din 16 țări, a constatat că, purtând o mască de față, există doar 3% riscul de a prinde Covid-19.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel