Ce s-ar fi întâmplat dacă România nu adopta anumite măsuri. Conf Dr Simin Florescu: Ar fi fost un adevărat dezastru

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Coronavirus
Coronavirus

Conf Dr Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală, a vorbit, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, despre măsurile care au fost aplicate în România în pandemia COVID-19 și despre posibilele efecte ale creșterii numărului de infectări. 

La ediția din această săptămână a emisiunii Academia de Sănătate, conferențiarul și medicul Simin Aysel Florescu, director medical la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din București,supe că este îngrijorată creșterea numărului de infectări cu coronavirus, din ultimele zile. 


"Din păcate vedem cu o foarte mare îngrijorare faptul că numărul de cazuri este într-o creștere vertiginoasă. Ceea ce este foarte neplăcut, pentru că odată cu creșterea numărului total de pacienți infectați, vom avea și un număr mai mare de cazuri severe, în mod proporțional. Lucrul acesta se vede evident acum, prin faptul că terapia noastră intensivă este plină și este în continuare solicitată de toate spitalele, în special de cele din provincie, și nu numai", explică medicul.

 

De asemenea, medicul a explicat și motivul pentru care în România au fost aplicate măsurile de încetinire a răspândirii coronavirusului. 

"De fapt, ceea ce se dorea inițial prin această scădere a transmiterii, era, pe lângă evitarea unui număr mare de cazuri de pacienți bolnavi, și evitarea suprasolicitării sistemului sanitar. Am avut exemplele anterioare din China, din Italia, din Franța, din Spania, unde s-a văzut foarte clar ce înseamnă suprasolicitarea unui sistem de sănătate, care, în țările respective, este chiar foarte dezvoltat, incomparabil cu ceea ce putem oferi noi în acest moment
Aceasta a fost spaima care a dus la luarea unor măsuri drastice, pentru a evita acumularea unui număr foarte mare de cazuri în scurt timp. Pentru că ar fi fost un adevărat dezastru, să nu poți să le acorzi asistență, să nu poți să-i internezi, să nu poți să le acorzi locuri la terapie intensivă", a arătat aceasta. 

 

Cât de eficiente au fost măsurile

Potrivit medicului, în România, aceste măsuri au reușit să atenueze impactul pandemiei și nu s-a ajuns la situația în care au fost țările din Vest, însă, odată cu ridicarea restricțiilor, responsabilitatea individuală rămâne vitală. 

"Sperăm să rămână la nivelul de asistență medicală suficientă, pentru că, dacă de luăm avânt acum cu nerespectarea regulilor de distanțare, vom ajunge la nivele apropiate celor din Vest, pe care am încercat să le evităm cu tot dinadinsul. Depinde numai de noi.  Este o chestie de responsabilitate individuală", a subliniat dr. Simin Aysel Florescu.

 

 

Urmărește emisiunea, mai jos.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel