Ce se întâmplă dacă faci yoga în perioada ALĂPTĂRII

Anisia Nica |
Data publicării:
ce se intampla daca faci yoga in perioada alaptarii FOTO: Unsplash @jared rice
ce se intampla daca faci yoga in perioada alaptarii FOTO: Unsplash @jared rice

Care sunt efectele sportului în perioada alăptării și ce beneficii are yoga pentru proaspetele mămici?

Mișcarea zilnică face parte din setul de reguli pentru o viață sănătoasă. Deși anumite condiții ne limitează posibilitatea de a face mișcare, alăptarea nu este una dintre ele.

"Este bine să facem întotdeauna sport, în special în alăptare", a declarat Claudia Neghină pentru emisiunea "Vorbește lumea" de la Pro TV. Ea spune că "sunt anumite posturi care stimulează lactația și sportul ne destresează. Este important ca atunci când alăptăm să nu fim stresate".

Când putem face sport?

Deși sportul în alăptare este benefic, trebuie menționat faptul că acesta este interzis imediat după naștere: "normal după ce naștem trebuie să așteptăm 40 de zile și apoi putem începe cu exerciții ușoare, pentru că uterul trebuie să se refacă. Este nevoie și de avizul doctorului, iar în cazul celor care au născut prin cezariană poate să dureze ceva mai mult, dar depinde și de condiția fizică pe care au avut-o și înainte de a rămâne însărcinate și dacă au făcut sport în perioada sarcinii", spune aceasta.

Poziții greșite în alăptare

Din păcate, deficiențele de postură nu se întâmplă doar în perioada alăptării, sunt frecvente și pot avea consecințe serioase. Invitata spune că "datorită bebelușului și poziției incomode de alăptare avem tendința să aducem umerii în față și coloana este tot timpul tensionată".

Posturile perfecte în perioada alăptării

"Sunt anumite posturi care detensionează și te ajută să te odihnești, de exemplu poziția copilului echivalează cu câteva ore de somn", spune ea. Aceasta poziție ajută foarte mult spatele, calmează durerile și poate fi făcută chiar și se începători.

Pe lângă poziția copilului, există și alte poziții de yoga benefice în perioada alăptării dezvăluite de invitată: "salutul soarelui stimulează producția de lapte". Această poziție este la fel de simplă ca poziția copilului și îmbunătățește circulația sângelui dacă este făcută frecvent.

Vezi și: Cezariana sau nașterea naturală: care este mai SĂNĂTOASĂ

Aromaterapia și durerile de cap. Ce alte beneficii mai are terapia prin mirosuri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel