Aromaterapia și durerile de cap. Ce alte beneficii mai are terapia prin mirosuri

Sonia Baciu |
Data publicării:
Aromaterapia si durerile de cap. FOTO Pexels
Aromaterapia si durerile de cap. FOTO Pexels

Aromaterapia este benefică pentru un somn de calitate.

Aromaterapia câștigă tot mai mult ”teren” în privința încrederii oamenilor, la nivel mondial, mulți fiind cei care se lasă învăluiți de mirosuri pentru a-și crea o stare de bine, cunoscut fiind faptul că terapia prin mirosuri s-a dovedit a fi eficientă pentru minte, trup și suflet.

Beneficiile aromaterapiei

Reduce durerile de cap

Indiferent dacă este vorba de o migrenă sau de o stare de mahmureală, aromaterapia este o soluție bună pentru a vă ajta în cazul cefaleei să va reduce stresul sau anxietatea care însoțește durerea de cap. Cele mai comune uleiuri folosite pentru a vindeca durerile de cap sunt cele de susan, avocado, mentă, nucă de cocos, rozmarin, eucalipt și lemn de santal.

Efecte de somn profund și relaxare

Aromaterapia este o soluție potrivită și dovedită pentru obținerea unui program echilibrat de somn. Astfel, cu ajutorul uleiurilor naturale somnul va fi unul mai odihnitor. Cele mai comune uleuri pentru îmbunătățirea calității somnului, dar și pentru reglarea ritmului circadian sunt mușețelul, iasomia, lavanda și ylang ylang.

Îmbunătățește sistemul imunitar

Pentru stimularea sistemului imunitar este necesară o combinație de uleiuri cunoscute pentru efectul lor antimicrobian, adică lămâie, eucalipt, oregano, tămâie și mentă.

Efect anestezic

Uleiurile esențiale au și un efect anestezic, astfel că aromaterapia are soluții și pentru acest capitol. Reducerea durerii este una dintre cele mai frecvente beneficii ale tratamentelor de ulei esențial, iar cu ajutorul salviei, lavandei, rozmarinului, ienupărului sau mentei, se pot atenua mai multe tipuri de dureri.

Îmbunătățește digestia

De asemenea, tratamentele de aromaterapie sunt folosite pentru a ajuta digestia. Citricele pot rezolva unele probleme digestive obișnuite, de la atenuarea constipației până la eliminarea balonării, fiind în același timp și ”acceleratoare” ale metabolismului. Cele mai obișnuite uleiuri pentru îmbunătățirea digestiei sunt ghimbirul, mușețelul, salvia, lavanda și feniculul.  

Alte beneficii ale aromaterapiei 

Eliberează de stres

Unul dintre cele mai populare motive pentru care aromaterapia este folosită la scară largă este succesul pe care îl are în detensionarea și îmbunătățirea stării de spirit.

Antidepresiv

Depresia, boala secolului XXI, își poate avea un remediu prin intermediul aromaterapiei. Simțul olfactiv este o ”fereastră” către creier, astfel că mirosul de lavandă, iasomie, bergamotă, menta pot crea o atmosferă de seninătate și echilibru. (Citește mai departe AICI)

Vezi și: Băutura care te scapă de INSOMNIE și oprește MIGRENELE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel